Advertisement
" "

Bundesliigatähti palaa kasvattajaseuraan – Nimellinen palkka hyväntekeväisyyteen

Borussia Dortmundissa loistavan uran tehnyt Jakub Blaszczykowski on päättänyt siirtyä takaisin kasvattajaseuraan Wisla Krakovaan. Blaszczykowskin paluu Puolaan on monellakin tapaa hyvin merkittävä Wisla Krakovalle. Puolalainen tulee auttamaan joukkuetta myös kentällä, mutta samalla hänen taloudellinen apunsa seuralle on erittäin merkittävä. Wisla Krakova kärsii talousvaikeuksista ja seuraa uhkaa putoaminen neljänneksi korkeimmalle sarjatasolle, mikäli se ei pysty hoitamaan raha-asioitaan kuntoon.

Blaszczykowski onkin luvannut lainata kasvattajaseuralleen 310 000 euroa, jolla seura voi keventää velkataakkaansa. Puolan maajoukkueessa 105-maaottelua pelanneen puolalaisen oli alun perin tarkoitus pelata seurassa ilmaiseksi. Tähän tuli kuitenkin muutos ja nyt pelaaja saa minimipalkan 500 Puolan Zlotya. Summa vastaa noin 116 euroa, mutta tuo summa ei suinkaan tule pelaajan omalle tilille. Palkka maksetaan ottelulippujen muodossa ja lipuista pääsevät nauttimaan orpolapset.

Wisla Krakova kuuluu vahvasti puolalaisiin suurseuroihin ja siltä löytyy palkintokaapistaan muun muassa 13-Puolan mestaruutta.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom