Burnley ja Sheffield pistejakoon – taistelu europelipaikoista jatkuu tasaisena

Sunnuntain ottelukierroksen avaus nähtiin kello kahdelta, kun Sheffield matkasi Burnley vieraaksi aina yhtä tuuliselle Turf Moorille. Joukkueet lähtivät otteluun kahden pisteen sisältä toisistaan, Sheffield kahdeksantena ja Burnley yhdeksäntenä. Molemmat taistelevat viimeisistä europelipaikoista, joten voitiin puhua jopa ”kuuden pisteen” pelistä.

Ensimmäinen puoliaika oli hienoisesti Sheffieldin maalintekopaikkojen valossa, mutta Burnley rokotti ensin. Jay Rodriguezin 43. peliminuutin sivuvapaapotku tavoitti takatolpalle nousseen James Tarkowskin, joka sivalsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Maalia tarkasteltiin pitkään VAR:ista mahdollisen paitsion takia, mutta lopulta Oliver McBurnien jalka oli selvästi Tarkowskia alempana.

Toisella puoliajalla Sheffield jahtasi tasoitusta ahkeraan, mutta pitkään tuloksetta. Kuitenkin toppari John Egan päästi vieraat piinasta 80. minuutin kohdalla. Erikoisen kulmakuvion päätteeksi Billy Sharp jatkoi keskityksen takatolppaa kohti. Egan täräytti loppulukemat 1-1 suoraan ilmasta.

Tasatulos tarkoitti sitä, ettei voimasuhteet muuttuneet kummankaan joukkueen suuntaan. Viisi ottelukierrosta on jäljellä ja Sheffield kolkuttelee europelipaikkoja pisteen seitsemäntenä olevaa Arsenalia perässä. Matkaa viidentenä majailevaan Manchester Unitediin on kuitenkin jo seitsemän pistettä, joten Chris Wilderin ryhmän unelma top-4 sijoituksesta voidaan jo unohtaa.