Advertisement

Burnley ja Tottenham taistelevat tärkeistä pisteistä

Valioliigan 19. kierroksella nähdään hieman yllättävä kärkipään kohtaaminen, kun paikasta neljän joukkoon taistelevat Burnley ja Tottenham kohtaavat toisensa. Kohtaaminen on siksi yllättävä, että putoajaksi ennakoitu Burnley on sarjassa kuudentena, kun Valioliigakausi saavuttaa puolivälinsä. Jopa mestaruustaistoon veikattu Tottenham majailee sen sijaan Burnleyn takana seitsemäntenä. Voitto ottelusta olisi molemmille tärkeä, sillä edellä olevat Arsenal ja Liverpool ovat vain muutaman pisteen päässä.

Hieman heikomman vireensä jälkeen Tottenham sai taas parempia tuloksia, mutta edelliskierroksen matka Manchester Cityn vieraaksi tarjosi kylmää kyytiä. Sarjakärki latoi taululle 4-1-lukemat ja paljasti tylyllä tavalla, että Tottenhamilla on vielä matkaa aidosti mestaruudesta taistelevaksi joukkueeksi. Joukkueen pelaaminen on organisoitu erinomaisesti, mutta hyökkäyspäästä puuttuu tiettyä kliinisyyttä ja tiukoissa peleissä pelaajien jänne katkeaa toisinaan liian helposti.

Burnleyn erottaa kuudesta muusta kärkiseurasta tehtyjen maalien sarake. Kun suurseurat ovat iskeneet 30-40 ja kärkijoukkue Manchester City huimat 56 osumaa, Burnleyn saldo 18 kierroksen jälkeen on 16 maalia. Joukkueen menestys piilee vahvassa puolustuspelaamisessa. Oma verkko on heilunut kauden aikana vain 12 kertaa, mikä on sarjan paras lukema yhdessä Manchester Cityn ja Manchester Unitedin kanssa.


Burnleyn manageri Sean Dyche vakuuttaa, että joukkue on valmis loppuvuoden voimia syövään otteluruuhkaan.

”Me kehitymme ja sen voi nähdä. Se paljastuu sarjataulukon takaa. Olen hyvin tyytyväinen siihen, miten pelaajat ovat esiintyneet kentällä ja sen ulkopuolella”, Dyche kommentoi Burnleyn verkkosivuilla.

”Haluat katsoa pelaajia tunnelissa ja tietää, että he ovat menossa kentälle antamaan kaikkensa. Se antaa paremman mahdollisuuden pelata kuten haluat ja mielestäni me teemme niin.”

”Pelaajat kunnioittavat toisiaan ja uskovat toisiinsa sekä kokoonpanoomme. Se on todella terveellinen asia joukkueena toimimisessa”, Dyche kehuu.

Burnleylta puuttuvat ottelusta loukkaantumisten vuoksi ykkösmaalivahti Tom Heaton, keskikenttäpelaajat Dean Marney ja Robbie Brady sekä hyökkääjä Jonathan Walters. Vasemman laitapakin Stephen Wardin pelaaminen on epävarmaa. Toppari James Tarkowski kärsii pelikieltoa. Tottenhamin terveystilanne on hyvä. Kokoonpanosta sivussa ovat ainoastaan toppari Toby Alderweireld ja keskikenttäpelaaja Victor Wanyama.