Advertisement

Burnley ja West Bromwich haluavat jatkaa voittojen tiellä

Sekä Burnleylla että West Bromwichilla kausi alkoi iloisissa merkeissä. Burnley vastasi avauskierroksen suurimmasta sensaatiosta, kun joukkue ylsi vieraskentällä hallitsevaa mestaria Chelseaa vastaan 2-3-voittoon. West Bromwichin kausi alkoi joukkueelle tyypillisellä 1-0-kotivoitolla Bournemouthista.

Ottelussa kohtaavat kenties sarjan kaksi suoraviivaisinta joukkuetta. Sean Dychen tai Tony Pulisin joukkueet eivät nojaa vahvaan pelin kontrollointiin pallonhallinnan kautta, vaan prioriteettilistan kärjessä ovat tiivis yhteispeli pallottomana ja erittäin nopeat vastaiskut pallonriiston jälkeen. Pulisin joukkueet ovat tunnettuja myös vahvasta erikoistilannepelaamisesta kentän molemmissa päissä. Ei ollut suuri yllätys, että joukkueen voittomaali avausottelussa tuli, kun Ahmed Hegazy nousi vastustajan rangaistusalueella korkeimmalle ja puski vapaapotkusta annetun keskityksen maaliin.

Burnleyn avauskierroksen sensaatiota avitti Chelsean katastrofaalinen esitys, mutta se ei vähennä voiton arvoa. Joukkue päästi Chelsean kuitenkin kahden miehen ylivoimalla vielä maalin päähän, mikä ei antanut kovin hyvää kuvaa Burnleyn johtoasemapelaamisesta. Putoajaksi povattu ryhmä näytti kuitenkin, että se on sitkeä vastustaja myös tällä kaudella ottelussa kuin ottelussa.


Burnleyn pelaajatilanne on hyvä. Poissa on loukkaantumisen vuoksi varmasti ainoastaan keskikentän Dean Marney. Puolustaja Phil Bardsleyn pelikunto on epävarma. West Bromwichilta sivussa ovat topparit Jonny Evans ja Gareth McAuley sekä keskikentän James Morrison.