Burnley jatkoi vahvoja otteitaan Valioliigassa – Tottenhamin mestaruushaaveille kova kolaus

Burnley jatkoi vahvoja otteitaan Valioliigassa voittamalla Tottenhamin Turf Moorilla maalein 2-1. Viime kaudella komeasti seitsemänneksi sijoittunut Burnley pelasi syyskauden todella vaisusti, mutta vuodenvaihteen jälkeen Sean Dychen miehistö ei ole kokenut vielä ainuttakaan tappiota Valioliigassa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika ei juuri ihmeitä tarjonnut ja maalipaikat olivat todella vähissä. Loukkaantumisen jäljiltä Spursin kokoonpanoon paluun tehnyt Harry Kane pääsi kertaalleen kokeilemaan maalintekoa hyvältä tontilta, mutta viimeistely-yrityksestä näkyi englantilaishyökkääjän pitkä pelaamattomuus.

Toinen puoliaika oli huomattavasti ensimmäistä viihdyttävämpi ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita nähtiin molemmin puolin.

Ottelun avausmaali nähtiin 57. peliminuutilla, kun Dwight McNeilin antama kulmapotku tavoitti Chris Woodin, joka puski kotijoukkueen ottelussa johtoon.

Burnley ei kauaa kerennyt johtoasemasta nauttia, sillä vain kahdeksan minuuttia myöhemmin Spurs nousi ottelussa tasoihin komealla osumalla. Danny Rosen sivurajaheitto vapautti Kanen läpiajoon, eikä englantilaishyökkääjä enää tästä erehtynyt, 1-1.

Spursin hakiessa vimmatusti voittomaalia, iski Burnley ottelun ratkaisun. Vaihdosta kentälle hetkeä aiemmin tulleen Johann Gudmundssonin epäonnistunut veto muuttui nappisyötöksi, jonka Ashley Barnes tuikkasi takatolpilta tyhjiin.

Spurs ei enää lopussa saanut minkäänlaista kiriä aikaiseksi, joten Burnley nappasi ottelusta täydet kolme pistettä itselleen. Päätösvihellyksen jälkeen nähtiin myös pienoinen torikokous, kun Mauricio Pochettino kävi ottelun erotuomarina toimineen Mike Deanin päälle kuin yleinen syyttäjä. Argentiinalaismanageri saanee tapauksen johdosta FA:lta rangaistuksen.