Advertisement

Burnley matkaa vaikeaan vierasotteluun Olympiakosin vieraaksi Eurooppa-liigassa

Burnley matkustaa Eurooppa-liigan viimeisen karsintakierroksen ensimmäiseen osaan Pireukseen Kreikkaan. Vastaansa se saa paikallisen jalkapallojätin Olympiakosin. Kotijoukkue on kokenut Mestarien liigan lohkovaiheen kävijä ja parhaimmillaan seura on saanut ihan kohtalaista menestystä Euroopan kentillä. Burnley on suoriutunut karsinnoista toistaiseksi loistavasti, mutta nyt vastuksen taso nousee kertaheitolla.

Olympiakos pudotti edellisellä kierroksella sveitsiläisen FC Luzernin peräti 7-1 kahden ottelun yhteismaaleilla. Kotiottelu päättyi puhtaasti 4-0 ja vieraissa tulos oli 1-3. Lazaros Christodoulopoulos iski otteluparissa neljä maalia ja Miguel Angel Guerrero loput kolme. Kaksikko on erittäin vaarallinen ja heidät Burnleyn on pystyttävä pitämään kurissa illan ottelussa.

Burnley pelasi erittäin tasaisen parin Turkin Istanbul Beseksehiriä vastaan. Vierasottelu päättyi maalittomaan tasapeliin ja kotona Burnley oli parempi Jack Corkin maalilla 1-0. Otteluparin suuri hahmo Burnleyn kannalta oli joukkueeseen siirtynyt maalivahti Joe Hart, joka piti torjunnoillaan joukkueensa otteluparissa mukana. Samaa Burnley tulee tarvitsemaan Hartilta myös tässä otteluparissa.


Ottelun kenttä on nostanut hieman keskustelua Burnleyn puolella, mutta manageri Sean Dyche ei usko asian aiheuttavan joukkueelle ongelmia.

”Se ei ole ideaali, mutta ollakseni rehellinen, tämä joukkue ei haluakkaan sen olevan”, Dyche kertoi lehdistötilaisuudessa.

”Se tulee olemaan haaste, mutta tämä koko kilpailu on yhtä haastetta.”

Burnley sai ottelupariin mukaan virallisen kapteeninsa Tom Heatonin sekä kesällä hankkimansa hyökkääjän Matej Vydran. Robbie Brady, Steven Defour, Nick Pope sekä Anders Lindegaard ovat edelleen sivussa.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom