Advertisement

Calvert-Lewin on valmis pysymään huipulla – ”Tämä ei ole ohimenevää menestystä”

Everton-hyökkääjä Dominic Calvert-Lewin on ollut yksi alkukauden komeetoista Valioliigassa. Evertonin neljään perättäiseen voittoon alkukaudesta johtanut 23-vuotias hyökkääjä jakaa maalipörssin kärkisijaa neljän ottelukierroksen jälkeen. Hyökkääjän vire palkittiin myöskin kuukauden pelaaja -palkinnolla sekä maajoukkuekutsulla Englannin paitaan.

Calvert-Lewin avasi myös maajoukkuedebyytissään maalihanat puskemalla Englannin johtoon Walesia vastaan pelatussa ystävyysottelussa. Hyökkääjä tavoitettiinkin maajoukkueleiritykseltä ja hän kommentoi lentoaan pidemmässä haastattelussa Sky Sportsille. Hyökkääjä kertoo nousseensa huipulle rajun työn ja opiskelun seurauksena. Hän on myöskin tullut jäädäkseen.

”Tämä ei missään nimessä ole ohimenevää menestystä. Taustalla on paljon töitä, yritystä ja keskittymistä siihen, että pääsisin tälle tasolle. Olen kokenut paljon erilaisia asioita, hyviä ja vaikeita, jotka ovat muovanneet minusta pelaajan, joka olen nyt. Olen saanut jalkapallokasvatukseni Valioliigassa, kaikkien katseiden alla.”

”En todellakaan ole se pelaaja, joka olin neljä vuotta sitten liittyessäni Evertoniin. Olen kasvanut ja kypsynyt niistä ajosta. Olen 23-vuotias ja olen aina tiennyt, kuinka tärkeää oli oppia keskittymään tulevaan ja omiin tavoitteisiinsa, eikä siihen millä tasolla nuorempana olin.”

Calvert-Lewin kuvailee Everton-manageri Carlo Ancelottin olevan erinomainen persoona ja valmentaja, jolle on ilo pelata.

”Hän ei ole antanut minulle mitään suurta uutta ajateltavaa, mutta hänen koko persoonansa – kuinka viileä, rauhallinen ja tyyni hän on – tarkoittaa, että hän on mies, kenelle pelaamisesta nauttii.”

”Hän on hyvä jätkä, joka on mielestäni todella tärkeää. Hän myöskin täytti minut itseluottamuksella alusta alkaen. Manageri, joka on saavuttanut niin paljon ja työskennellyt loistavien pelaajien kanssa, antoi minulle massiivisen buustin. Hänen systeeminsä Evertonissa on antanut minulle mahdollisuuden keskittyä enemmän omaan juttuuni ja olemaan kaiken keskiössä tekemässä työtäni eli maaleja.”

Everton, Ancelotti ja Calvert-Lewin jatkavat täydellisen rekordin metsästystä Valioliigan puolella viikon päästä lauantaina, kun Liverpoolin herruudesta taistellaan Merseyside Derbyn merkeissä Goodison Parkilla klo 14.30 alkaen.