Advertisement

Cech jatkaa maalissa Chelseaa vastaan

Arsenalin konkarimaalivahti Petr Cech sai osakseen huomattavaa kritiikkiä joukkueen tappiollisen Manchester City -ottelun jälkimainingeissa. Uuden managerin Unai Emeryn pelityylissä maalivahdilta vaaditaan huomattavaa pallollista osaamista, ja tuolla osa-alueella Cech ei sarja-avauksessa onnistunut.

Tilastojen mukaan Cechillä oli Manchester Cityä vastaan enemmän syöttöyrityksiä kuin yhdessäkään ottelussa viime kaudella. Hän kuitenkin luovutti pallon myös vastustajalle peräti 11 kertaa.

Emery ei kuitenkaan ole suinkaan vielä luovuttanut 36-vuotiaan maalivahdin suhteen. Hän kertoo olleensa tyytyväinen Cechin esitykseen ja uskoo miehellä olevan vaadittavat ominaisuudet hänen maalivahdikseen.

”Olen hyvin tyytyväinen hänen esitykseensä”, Emery sanoi Sky Sportsin mukaan. ”Mielestäni hänellä on kokemusta, laatua ja kykyä olla ykkösmaalivahtimme – niin kuin Bernd Lenollakin. He ovat molemmat tärkeitä maalivahteja meille. Heillä on erilaisia ominaisuuksia, mutta he pystyvät molemmat pelaamaan siinä tyylissä mitä me haluamme pelata.”

Arsenal kohtaa seuraavaksi Valioliigassa lauantaina Lontoon paikalliskamppailussa Chelsean vieraissa Stamford Bridgellä. Emery kertoo avoimesti Cechin jatkavan maalissa tuossa ottelussa.

”Lauantaille päätös on helppo, Petr Cech jatkaa yhä aloittavana maalivahtina. Minä uskon häneen. Vaikka hän aloittaisikin huonosti, uskoon häneen edelleen.”

Kun 26-vuotias Leno saapui kesällä Bayer Leverkusenista 22,5 miljoonan punnan siirtosummalla, moni uskoi jo Cechin ajan Arsenalin ykkösmaalivahtina olevan ohi. Ainakin toistaiseksi kokenut tsekkiläinen vaikuttaisi kuitenkin pysyttelevän Lenon edellä nokkimisjärjestyksessä.