Advertisement

Cech sivussa vajaan kuukauden

Arsenalin ykkösmaalivahtina kauden liigaotteluissa toistaiseksi toiminut Petr Cech loukkasi viikonlopun ottelussa Watfordia vastaan takareitensä ja joutui tulemaan vaihtoon. Cechin vamman vakavuus on nyt tarkentunut ja konkarin odotetaan olevan sivussa harjoituksista vajaan kuukauden verran.

Ottelun jälkeen Arsenalin manageri Unai Emery oli varsin optimistinen vamman suhteen. Hän odotti Cechin olevan sivussa kenties vain pari viikkoa.

”Luulen, että kyse on takareidestä. Ehkä hän on sivussa kaksi tai kolme viikkoa. Toivottavasti ei enempää”, Emery kommentoi lauantaina haastattelussa ottelun jälkeen.

Nyt Arsenalin verkkosivuilla on kuitenkin julkistettu tarkempi arvio Cechin vamman laadusta. Lyhyen tiedotteen mukaan vasemman takareiden vamman takia Cechin odotetaan palaavan täyteen harjoituskuntoon kolmen tai neljän viikon päästä.

Cech on ollut avauskokoonpanossa kaikissa seitsemässä Arsenalin Valioliiga-ottelussa tällä kaudella. Kesällä seuraan siirtynyt Bernd Leno on puolestaan pelannut maalissa Eurooppa-liigassa sekä Carabao Cupissa. Leno tuli vaihdosta Cechin tilalle Watford-ottelussa ja vakuutti otteillaan.

”Olen hyvin tyytyväinen Lenoon”, Emery sanoi. ”Mielestäni hän suostui odottamaan tätä hetkeä ja nyt se on saapunut. Hänen esityksensä oli paras meidän joukkueestamme tässä ottelussa.”

Leno ei varmastikaan toivonut, että hänen näyttöpaikkansa Valioliigassa tulisi Cechin loukkaantumisen vuoksi. Nyt hänellä on kuitenkin seuraavat viikot aikaa vakuuttaa Emery otteillaan. Arsenal kohtaa seuraavaksi torstaina Eurooppa-liigassa azerbaidzhanilaisen Qarabag FK:n. Ennen maajoukkuetaukoa edessä on vielä sunnuntain Valioliiga-ottelu Fulhamia vastaan.