Cenk Tosunilla vaikeaa – Manageri Allardyce myöntää tilanteen

Evertonin uudella hyökkääjähankinnalla Cenk Tosunilla on ollut kivikkoinen alku Valioliigaurallaan. Seuran manageri Sam Allardyce myöntää turkkilaisen kamppailevan tilanteen kanssa. Tosunin täytyy Big Samin mukaan parantaa kuntoaan päästäkseen Valioliigan edellyttämälle tasolle fysiikkansa puolesta. Tosun siirtyi tammikuussa Evertoniin 27 miljoonalla punnalla turkkilaisesta Besiktasin joukkueesta, mutta on ollut joukkueen avauksessa vain kahdesti.

”Hän taistelee Valioliigan pelinopeuden kanssa. Sitä tapahtuu useimmille tammikuussa saapuville pelaajille”, Allardyce kertoi Sky Sportsin mukaan.

”Hänen on todella tärkeää harjoitella erittäin kovaa.”

”Hän katkaisee sen harjoittelemalla. Ei ole kyse siitä, ettei hän olisi tottunut harjoittelemaan kovaa, sillä hän on. Se on vain jäätävää.”

”Ei ole epäilystäkään hänen maalintekotaidoistaan, mutta sinulla on oltava taitoja päästä maalintekopaikkoihin. Se on tällä hetkellä vaikeaa.”

”Ei ole kovin harvinaista nähdä keskushyökkääjän taistelevan vaikeuksien kanssa. Sitä on tapahtunut vuosien saatossa usein.”

Tosun on erittäin tuttu hyökkääjä Huuhkajakannattajille. Turkkilainen upotti Suomea vastaan valitettavan monta maalia edellisissä MM-karsinnoissa. Turkin liigassa Tosun on osunut kuluvalla kaudelle kahdeksan kertaa ennen siirtoaan Evertoniin ja Mestarien liigassakin osumia tuli peräti neljä.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@Vaihtopenkkicom