Advertisement

Chelsea aloittaa FA Cup -taipaleensa Carrow Roadilla

Valioliigan suurseuroista Chelsea aloittaa tänään urakkansa FA Cupissa. Lontoolaisseura kohtaa sarjatasoa alempana pelaavan joukkueen, kun se matkustaa Norwichin vieraaksi Carrow Roadille. Chelsea on ottelun selkeä ennakkosuosikki, mutta yksittäisissä FA Cupin otteluissa on nähty aina yllätyksiä, ja Englannin Championshipin taso on vuosi vuodelta laajempi ja laadukkaampi.

Chelsean rutiinitason pitäisi riittää Norwichin voittamiseen. Antonio Conten luotsaama pelaajisto on pelannut viime viikkoina erinomaisesti, eikä otteluruuhka ole näkynyt juuri tuloskunnossa. Palautumisaika on jälleen lyhyt, sillä Chelsea pelasi viimeksi keskiviikkona vieraspelin Arsenalia vastaan Valioliigassa. Nopeatempoinen ja tiukka ottelu söi varmasti energiavaroja myös pelaajilta.

Chelsean tähtipelaaja Eden Hazard kuitenkin vakuuttaa, että FA Cupin voittaminen motivoi erittäin paljon.


”En ole ikinä voittanut FA Cupia, joten haluan sitä. Viime vuonna pelasimme finaalissa, mutta haluan voittaa kyseisen palkinnon. Tämä kilpailu on tärkeä seuralle. He ovat voittaneet sen monia kertoja ja tein sopimuksen Chelseaan voittaakseni tämän kaltaisia kilpailuja. Annamme kaikkemme Norwichia vastaan, ja jos voitamme, annamme kaikkemme tulevia vastustajia vastaan, koska haluamme voittaa FA Cupin”, Hazard kertoo Chelsean verkkosivuilla.

Hazard kertoo, että on menneisyydessään aina katsonut FA Cupin finaalin. Kun Hazard pelasi Belgiassa ja Ranskassa, sarjakauden päätyttyä ainoa jalkapallopeli televisiossa oli FA Cupin finaali. Hazardin mukaan hänelle on jäänyt niistä peleistä hyviä muistoja.

Belgialaistaituri myös uskoo, että Norwich tarjoaa kovan haasteen Chelsealle.

”Tämä on varmasti hyvä peli Norwichille, mutta se on tärkeä myös meille, joten annamme kaikkemme ja toivon, että voitamme”, Hazard sanoo.

Viimeksi kaudella 2015-2016 Valioliigassa pelanneen Norwichin kausi toiseksi korkeimmalla sarjatasolla on ollut ailahteleva. Joukkue on 13. sijalla Championshipissa ja matkaa nousukarsintoihin oikeuttaville sijoituksille on jo yhdeksän pistettä. Eroa putoamisviivaan on kymmenen pistettä, joten Norwich on asemoimassa itseään vahvasti keskikastin seuraksi.

Molempien joukkueiden terveystilanteet ovat kohtuullisen hyvät. Norwichilta sivussa ovat ainoastaan keskikenttäpelaajat Harrison Reed ja Marco Stiepermann. Chelsealta loukkaantumisista kärsineet toppari David Luiz ja keskikenttäpelaaja Charly Musonda saattavat olla joukkueen mukana. Pohkeeseensa osumaa Arsenalia vastaan saaneen Hazardin pelikunto on sen sijaan epävarma.