Chelsea Arsenalin seuraksi FA Cupin finaaliin – Man United kaatui näytöstyyliin

Sunnuntain futispäivä päättyi maukkaasti, kun Chelsea ja Manchester United kohtasivat FA Cupin välierässä Wembleyllä. Managerien piikittely median puolella oli taakse jäänyttä elämää ja joukkueet astelivat kentälle intoa puhkuen.

Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä ja ensimmäistä maalia saatiin odottaa ensimmäisen puoliajan lisäajalle asti. Eric Baillyn loukkaantumisen takia lisäaika venyi yli kymmenen minuutin pituiseksi ja 45+11 tapahtui. Cesar Azpilicuetan matala keskitys tavoitti boksissa olleen Olivier Giroudin, jonka ohjaus etutolpalta lirui David De Gean näppien kautta maaliviivan yli.

Man Unitedin kirihaaveet saivat ison kolauksen heti toisen puoliajan alkuun. Mason Mount katkasi Manu-puolustuksen heikon syötön ja laukoi pitkän kuljetuksen jälkeen pallon noin 20:stä metristä etukulmaan. De Gea sai jälleen näppinsä matalan laukauksen tielle, mutta se ei riittänyt, vaan Chelsea siirtyi jo kahden maalin karkumatkalle.

Chelsea varmisti finaalipaikkansa 74. minuutin kohdalla, kun Marcos Alonson keskitys kimposi epäonnisesti Harry Maguiren jalasta omiin. Bruno Fernandes kavensi ottelun vielä 3-1 lukemiin pilkulta, mutta Chelsea eteni Arsenalin seuraksi FA Cup -finaaliin tyylikkään esityksen jälkeen.

Näin ollen finaalissa nähdään kahden keltanokkamanagerien kohtaaminen, kun Frank Lampard ja Mikel Arteta taistelevat manageriuriensa ensimmäisestä mestaruudesta. FA Cup -finaali pelataan Wembleyllä elokuun 1. päivänä.