Advertisement

Chelsea askeleen lähempänä Mestarien liigaa – Norwich kaatui niukasti

Valioliigan kolmanneksi viimeinen ottelukierros starttasi tiistai-iltana Stamford Bridgellä, jossa Chelsea sai vieraakseen sarjajumbo Norwichin.

Teemu Pukin edustaman Norwichin putoaminen sai sinettinsä viime viikonloppuna, joten Kanarialinnut pääsivät haastamaan paineettomasti Chelsean, joka taistelee tiukasti paikasta ensi kauden Mestarien liigaan.

Chelsea otti pelin haltuunsa heti ensiminuuteista lähtien, eikä Norwich edes yrittänyt hyökätä vaan keskittyi pelkästään oman maalinsa puhtaana pitämiseen.

Norwich-vahti Tim Krulin haaveet nollapelistä kuihtuivat kuitenkin kokoon avausjakson lisäajalla, kun Chelsean ranskalaishyökkääjä Olivier Giroud puski pallon lähietäisyydeltä ohi hollantilaisvahdin. Samalla Chelsea-pelaajien harteilta putosivat valtavat paineet, sillä lontoolaispoppoo oli hakannut päätänsä tuloksetta Norwichin tiiviiseen puolustusnippuun läpi avausjakson.

Toisella puoliajalla Chelsea ei enää hyökkännyt yhtä hanakasti kuin avausjaksolla, mutta hallitsi silti kenttätapahtumia selvästi. Norwichille teki läpi ottelun tiukkaa päästä pallon kanssa edes puolen kentän yli, mutta ajoittain vierasjoukkue sai luotua näennäisiä maalipaikkoja.

Chelsean toinen osuma oli kuitenkin huomattavasti lähempänä kuin Norwichin ensimmäinen, mutta enempää maaleja ei lopulta nähty.

Chelsea vankisti 1-0 -kotivoitollaan kolmatta sijaansa, ja on jälleen askeleen lähempänä Mestarien liiga -paikkaa. Norwichille tappio oli yhdeksäs peräkkäinen, eikä nähdyn kaltaisilla peliesityksillä sarjapisteitä ole luvassa kauden kahdesta viimeisestäkään ottelusta.