Chelsea eteni Mestarien liigan 16 parhaan joukkoon – viime kauden yllättäjä Ajax luiskahti jatkosta

Kuva: TT, Kirsty Wigglesworth

Viime kauden päätteeksi Eurooppa-liigan mestaruutta juhlinut Chelsea eteni Mestarien liigan neljännesvälieriin kukistamalla H-lohkon päätöskierroksen ottelussa kotikentällään Lillen maalein 2-1.

Chelsea karkasi turvallisen tuntuiseen kahden maalin johtoasemaan jo avauspuoliajalla.

Hurjassa maalivireessä tällä kaudella ollut Tammy Abraham osui maalipuiden väliin 19. minuutin kohdalla. Willian tarjoili loisteliaan syötön maalin eteen, josta Abraham tyrkkäsi pallon maaliin.

Chelsean toisesta maalista vastasi joukkueen kapteeni Cesar Azpilicueta, joka puski pallon voimalla Lillen maaliin Emersonin antamasta kulmapotkusta.

Ottelu oli lähes alusta loppuun saakka isäntien hallussa, mutta Lille aiheutti kotiyleisölle ylimääräisiä sydämen tykytyksiä nousemalla maalin päähän 12 minuuttia ennen loppua. Urallaan useita valioliigaseuroja, kuten mm. Chelseaa edustanut Loic Remy täräytti pallon yläriman kautta maaliin ja lontoolaisseura joutui pelaamaan jatkopaikasta tosissaan loppuun saakka.

Remy oli tuhota Chelsean jatkohaaveet vielä ottelun lisäajalla, mutta Kepa venyi ranskalaishyökkääjän laukauksen tielle.

2-1 -kotivoiton myötä Chelsea sijoittui lohkonsa kakkoseksi. Päätöskierrokselle lohkon kärkipaikalta lähtenyt Ajax kärsi kirvelevän 0-1 -kotitappion Valenciaa vastaan ja tipahti lohkon kolmannelle sijalla.

Valencia eteni jatkoon lohkovoittajana, Chelsea lohkokakkosena. Ajax jatkaa europelejään Eurooppa-liigan puolella.