Advertisement

Chelsea-floppi siirtymässä paikallisvastustajan riveihin?

Skottimanageri David Moyesin luotsaama West Ham on kiinnostunut hankkimaan Chelsea-floppi Tiemoue Bakayokon, kun kesän siirtoikkuna aukeaa.

25-vuotias Bakayoko siirtyi Chelseaan kovin odotuksin kesällä 2017, mutta keskikenttäpelaajan aika lontoolaisseurassa on ollut kaikkea muuta kuin onnistunut. Bakayoko pelasi Chelseassa vain yhden kauden [2017-18], jonka jälkeen hän on pelannut lainalla sekä AC Milanissa että ex-seurassaan AS Monacossa.

Tämän kauden Bakayoko vietti Monacossa, jossa hän pelasi 23 ottelua. Monacossa oltiin tyytyväisiä ranskalaispelaajan peliesityksiin ja seura oli halukas hankkimaan hänet pysyvällä siirrolla. Koronaviruspandemia on kuitenkin aiheuttanut Monacolle jättimäiset tappiot ja seura joutuu tietojen mukaan myymään kesän aikana toistakymmentä pelaajaa. Bakayokon ostaminen ei ole siis mitenkään mahdollista.

Ranskalaislehti Le 10 Sportin mukaan Bakayokolla ei ole tulevaisuutta myöskään Chelseassa, mutta miehen ura saattaa silti jatkua Lontoossa, koska West Ham yrittää hankkia hänet.

Bakayokon hintalappu huitelee noin 20-25 miljoonan punnan hujakoilla, eikä West Hamilla liene tähän varaa nykyisen taloustilanteen vuoksi. Seura pyrkiikin värväämään keskikenttäpelaajan riveihinsä lainasopimuksella, johon sisältyisi osto-optio. Tällä tavalla Bakayoko saataisiin Hammers-paitaan jo ensi kaudeksi, ja pysyvä sopimus pystyttäisiin sorvaamaan vuoden päästä, kun seurojen taloustilanteet ovat parantuneet.