Advertisement

Chelsea hankki huippupelaajan Evertonista “taskurahalla”

Chelsea on tehnyt tammikuun ensimmäisen pelaajahankintansa, kun Ross Barkleyn siirto Evertonista Stamford Bridgelle varmistui perjantai-iltana. Chelsea sai hankittua jo kesällä haluamansa keskikenttäpelaajan uskomattoman halvalla nykyhintatasoon nähden. Pelaajasta maksettava summa oli vain 15 miljoonaa puntaa. Conte kertoi Barkleyn olevan seuralle tärkeä askel tulevaisuutta ajatellen ja tähän viittaa myös pelaajan tekemän viiden ja puolen vuoden mittainen sopimus.

24-vuotias englantilainen ei ole pelannut otteluakaan viime toukokuusta jälkeen erittäin vakavan takareisivamman takia. Barkley oli lähellä siirtyä Chelseaan jo kesän siirtoikkunan aikana, mutta pelaaja vetäytyi siirrosta siirtoikkunan viimeisenä päivänä. Tuolloin Chelsea olisi maksanut Evertonille pelaajasta 30 miljoonaa puntaa. Barkley kieltäytyi niin ikään Evertonin tarjoamasta jatkosopimuksesta, joten Everton joutui nöyrtymään reilusti siirtosummassa, jonka pelaajasta sai nyt tammikuussa.

Barkley on Evertonin nuorisoakatemian kasvatti. Akatemiaan hän siirtyi vuonna 2005 ollessaan 11-vuotias. Everton-uransa aikana hän pelasi 150 ottelua Valioliigassa tehden näissä 21 maalia. Barkley on kuulunut viime vuosina myös Englannin maajoukkueen vakiokalustoon. Hänellä on takanaan 22 maaottelua ja nuori pelaaja oli mukana myös Englannin mm-kisaryhmässä vuonna 2014.