Advertisement

Chelsea isännöi Valioliigassa Leicesteriä lauantaina

Valioliiga jatkuu pienen cup-tauon jälkeen jälleen lauantaina. Chelsea saa vieraakseen Stamford Bridgelle viime kierroksilla vahvasti pelanneen Leicesterin. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran syyskuussa King Power Stadiumilla Leicesterissä ja tuolloin Chelsea oli parempi niukasti 1-2. Chelsea on vahvasti niskan päällä joukkueiden keskinäisissä otteluissa, sillä se on voittanut 11 edellisestä kohtaamisesta peräti yhdeksän.

Chelsea pelasi viimeisellä kierroksella 2-2 tasapelin Arsenalin vieraana. Tuon jälkeen joukkue joutui tyytymään Norwichin vieraana 0-0 tasapeliin FA Cupissa. Keskiviikkona Chelsea kohtasi Carabao Cupissa jälleen Arsenalin ja myös tuo ottelu päättyi 0-0 lukemiin. Joukkue ei ole voittanut nyt kolmeen otteluun ensimmäistäkään eikä ole onnistunut maalinteossa kahdessa viimeisessä. Tilanteita se on onnistunut luomaan hyvin, mutta paikat eivät ole konkretisoituneet maalien muodossa. Tuo on ensimmäinen asia, joka Antoni Conten valmentaman Chelsean on muutettava ottelussa Leicesteriä vastaan.

Leicester on hieman tahmean kauden alun ja managerin vaihdoksen jälkeen nostanut tasoaan huomattavasti. Tällä hetkellä jo kahdeksanneksi noussut joukkue on saanut vihdoinkin keskikentän tähtipelaajan Riyd Mahrezin pelaamaan tasolla, jolla hän oli joukkueen mestaruusvuonna. Suuri kiitos tästä kuuluu uudelle managerille Claude Puelille. Mahrez on viime aikoina ollut paljon myös siirtohuhujen kohteena, kun Arsenal sekä Liverpool ovat tiettävästi algerialaisen kintereillä.

”Tiedämme Chelsean olevan hallitseva mestari. Voimme kuitenkin aiheuttaa heille ongelmia. Meillä on loistavia pelaajia joukkueessa ja pelaajilla on kokoajan harjoituksissa ja kentällä hyvä asenne”, Puel kertoi ennen ottelua.

Chelsealta on sivussa ottelusta varmuudella vain uusi hankinta Ross Barkley, joka kuntoutuu edelleen takareisivammasta. David Luiz on ollut pitkään loukkaantuneena ja ajautunut myös Conten epäsuosioon. Luizin pitäisi olla kuitenkin loukkaantumisen jäljiltä pelikunnossa, mikäli Conte valitsee hänet kokoonpanoon.

Leicesterin puolelta Jamie Vardy on pienen loukkaantumisen jäljiltä jälleen pelikunnossa. Sen sijaan kapteeni Wes Morgan sekä Danny Simpson ovat sivussa takareisivammojen vuoksi.