Advertisement
" "

Chelsea matkustaa Newcastlen vieraaksi – jatkuuko lontoolaisten voittokulku?

Sunnuntain päätöskamppailussa Newcastlen vieraaksi St James’ Parkille saapuu Chelsea.

Rafael Benitezin manageroima Newcastle on aloittanut kautensa varsin kehnosti, sillä kahden ottelukierroksen jälkeen harakoilla on kasassa ainoastaan yksi sarjapiste.

Avauskierroksen kotiottelussa Tottenhamia vastaan Newcastlella oli kaikki mahdollisuudet saada hyväkin tulos ottelusta, mutta luokattoman huonon viimeistelyn vuoksi joukkue kärsi 2-1 -tappion.

Viime viikonloppuna Newcastle tasasi pisteet Cardiffin vieraana lukemin 0-0. Tasapeli vierasottelusta oli ihan kelpo tulos, mutta brassilaituri Kenedyn epäonnistuminen rangaistuspotkusta lisäajan kuudennella minuutilla jätti varmasti ottelusta karvaan maun suuhun.

Manageria kesällä vaihtanut Chelsea on aloittanut valioliigakautensa yllättävänkin pirteästi. Avauskierroksella joukkue kaatoi vieraskentällä Huddersfieldin lukemin 3-0, ja viime viikonloppuna Stamford Bridgellä Arsenal joutui toteamaan Chelsean paremmaksi lukemin 3-2.

Maurizio Sarrin joukkue pelaa raikasta jalkapalloa jota on ilo katsella. Chelsea pyrkii pysymään pallossa ja pelaajilla on selvä käsitys siitä miten kentällä pitää toimia missäkin tilanteessa. Italialaismanageri on jo pienessä ajassa saanut sisäistettyä pelityylinsä varsin hyvin joukkueelle ja Chelsea tuleekin olemaan tällä kaudella erittäin vaikea vastus jokaiselle joukkueelle.

Joukkueet kohtasivat viime kauden päätöskamppailussa samaisella stadionilla ja tuolloin kotijoukkue Newcastle oli tyly isäntä murskaten Chelsean peräti 3-0. Newcastlella on kaikki saumat kiusata Chelseata ja ryöstää jopa pisteitä, mutta viime kauden kaltaisia lukemia tuskin tullaan näkemään.

Molempien joukkueiden terveystilanne on hyvä eikä kummallakaan joukkueella ole merkittäviä poissaoloja. Ainostaan Chelsean keskikenttäpelaaja Cesc Fabregasin pelaaminen ottelussa on vielä epävarmaa.

Ottelu potkaistaan käyntiin sunnuntaina kello 18.00.