Chelsea niukkaan voittoon maalijuhlissa – Teemu Pukin Norwichin kohtalo sinetöitymässä

Valioliigan ottelukierros numero 34 starttasi tiistain alkuillasta kahdella ottelulla.

Lontoon Selhurst Parkilla kohtasivat viime kierroksilla rämpinyt Crystal Palace ja Mestarien liiga -paikasta taisteleva Chelsea.

Vierasjoukkue Chelsea aloitti ottelun räväkästi ja siirtyi johtoon jo kuudennella peliminuutilla Olivier Giroudin maalilla. Kelpo debyyttikautta pelaava Christian Pulisic tuplasi vierasjohdon kaksikymmentä minuuttia myöhemmin. Molempiin maaleihin maalisyötön antoi lähtökuopissa oleva Willian.

Kotijoukkue nousi peliin mukaan Wilfried Zahan komealla osumalla avausjakson loppupuoliskolla, joten tauolle siirryttiin Chelsean 2-1 -vierasjohdossa.

Palace pelasi toisella jaksolla hyvin, mutta ottelun neljännestä maalista vastasi Chelsean tämän kauden paras maalintekijä Tammy Abraham, kun ottelua oli pelattu 71. minuuttia.

Isännät nousivat vain minuuttia myöhemmin Christian Benteken kauden avausosumalla takaisin maalin päähän, mutta se jäi ottelun viimeiseksi maaliksi. Palace sai ottelun lisäajalla vielä kaksi huippupaikkaa, mutta Chelsean maalilla torjunut Kepa sekä ranskalaistoppari Kurt Zouma pelastivat vierasjoukkueen pistemenetyksiltä.

Chelsea nousi voittonsa myötä Valioliigassa kolmanneksi, Crystal Palace jatkaa sijalle 14.

Alkuillan toisessa ottelussa putoamista vastaan taistelevat Watford ja Norwich kohtasivat Vicarage Roadilla.

Teemu Pukin edustama Norwich siirtyi ottelussa johtoon vain neljän minuutin pelin jälkeen Emiliano Buendian maalilla, mutta Watford kipusi tasoihin vain kuusi minuuttia myöhemmin Craig Dawsonin puskumaalilla.

Ottelun voittomaali nähtiin toisen jakson alussa. Watfordin englantilaishyökkääjä Danny Welbeck lähti hakemaan highlight-maalia saksipotkulla ja onnistui siinä. Norwich-vahti Tim Krulilla ei ollut mitään palaa torjua oikeaan yläkulmaan tärähtänyttä palloa.

Norwichille tappio tiesi sitä, että joukkue hakee ensi kaudella vauhtia Mestaruussarjasta, ellei maailman kahdeksatta ihmettä nähdä viimeisillä ottelukierroksilla. Watford puolestaan vankisti asemaansa putoamisviivan yläpuolella venyttäen piste-eron viimeisellä putoajan paikalla olevaan Aston Villaan neljään pisteeseen.