Chelsea pelasi erinomaisen ottelun – harmittava virhe toi Barcelonan tasapeliin

Chelsea ja Barcelona kohtasivat eilen illalla viihdyttävässä Mestarien liigan ottelussa Stamford Bridgellä. Chelsean manageri Antonio Conte oli ennen ottelua kertonut tietävänsä, miten Barcelona on lyötävissä ja italialainen todella näytti tietävän mistä puhuu. Chelsean kannalta vain yksi henkilökohtainen virhe toi Barcelonan tasapeliin. Kotijoukkueella oli lisäksi aimo annos epäonnea, sillä Willianin kaksi loistavaa kaukolaukausta kolahti tolppaan.

Kotijoukkue jätti pallonhallinnan puhtaasti Barcelonalle ja keskittyi iskemään tehokkailla vastahyökkäyksillä. Taktiikka olikin erittäin toimiva, sillä Barcelona ei pallonhallinnastaan huolimatta saanut luotua mitään kovin vaarallista ensimmäisen puoliajan aikana. Sen sijaan Chelsea loi erinomaisia maalintekopaikkoja, joista Willian oli lähimpänä maalintekoa. Molemmat tolppaan menneet laukaukset olivat sellaisia, ettei vierailijoiden maalivahdilla Marc-Andre ter Stegenillä ollut mitään mahdollisuuksia torjua laukauksia. Hieman paremmalla tuurilla Chelsea olisi voinut mennä puoliajalla 2-0 johdossa, mutta vain maalit lasketaan, joten taukotilanne oli 0-0.

Toisella puoliajalla sama kaava jatkui ja edelleen Barcelona pystyttiin pitämään pois vaarallisilta maalintekopaikoilta. Willian sai jälleen yllättävän paljon tilaa ensimmäisen puoliajan laukausten jälkeen ja toisella puoliajalla hän myös onnistui. Tarkka kierteinen laukaus kuudentoista alueen ulkopuolelta oli Ter Stegenille liian vaikea torjuttavaksi ja 62. minuutin kohdalla kotijoukkue johti 1-0.

Barcelona sai 75. minuutilla täydellisen lahjan Chelsean puolustajalta Andreas Christenseniltä ja Andres Iniesta pääsi katkomaan tanskalaisen huonon syötön. Iniesta tarjoili pallon Lionel Messille, joka teki uransa ensimmäisen maalin Chelseaa vastaan ja sinetöi loppunumerot 1-1.

Toisesta osaottelusta on tulossa erittäin loistava ja mikäli Chelsea pystyy puolustamaan tuossa ottelussa eilisen kaltaisesti, on kaikki mahdollista myös Nou Campilla.