Chelsea piti voitollaan Mestarien liiga -haaveet yllä

Chelsea matkusti Burnleyn vieraaksi Valioliigassa. Ottelu päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen Chelsean 2-1 vierasvoittoon. Chelsealle voitto tarkoitti sitä, että joukkue kavensi eroa Tottenhamiin viiteen pisteeseen. Tämän myötä joukkueen toiveet päästä ensi kaudeksi Mestarien liigaan ovat vielä niukasti elossa. Vastaavasti Burnleyn haaveet ohittaa Arsenal ja edetä Eurooppa-liigan karsintoihin kokivat pienen kolauksen.

Ensimmäisestä maalista vastasi kotijoukkueen Kevin Long. Kotijoukkueen harmiksi tosin omalla maalilla. Toisella puoliajalla Burnley tasoitti ottelun Ashley Barnesin maalilla 64. minuutin kohdalla. Victor Moses laukoi pisteet kuitenkin vieraille viisi minuuttia myöhemmin.

”Pelasimme hyvän ottelun vaikeaa vastustajaa vastaan, sillä ei ole yksinkertaista pelata Burnleyä vastaan. Pelasimme ottelussa todella hyvin ja kahden kärjen taktiikka toimi hyvin”, Conte kertoi ottelun jälkeen.

”Pelasimme fantastisesti pallon kanssa ja ilman palloa. Koko joukkue oli hyvin intensiivinen ja ansaitsimme voittomme.”

Tilastollisesti Chelsea oli ottelussa niskan päällä. Sillä oli peräti 61 prosenttinen pallon hallinta ottelussa ja kokonaislaukaukset menivät vieraille 16-5. Maalia kohden Chelsea onnistui laukomaan kuitenkin vain viisi kertaa. Kotijoukkueen vastaava luku oli kaksi.