Advertisement

Chelsea tarjoamassa 50 miljoonaa puntaa ManU-tähdestä, joka ei ole pelannut vielä peliäkään manchesterilaisseurassa

Uutta ykkösvahtia kesän siirtomarkkinoilta etsivä Chelsea on valmis maksamaan 50 miljoonaa puntaa Manchester Unitedin maalivahti Dean Hendersonista.

14-vuotiaasta asti Manchester Unitedia edustanut Henderson ei ole pelannut vielä peliäkään manchesterilaisseurassa, mutta hän on noussut onnistuneiden lainapestiensä myötä kolkuttelemaan jopa Englannin maajoukkueen portteja.

Kaksi viimeisintä kautta Sheffield Unitedissa lainalla pelannut Henderson on ollut tällä kaudella loistava. 27 pelaamassaan ottelussaan englantilaisvahti on päästänyt selkänsä taakse pallon vain 22 kertaa, ja pelannut peräti kymmenen nollapeliä. Vain Burnley-vahti Nick Pope on pelannut tällä kaudella enemmän nollapelejä Valioliigassa.


23-vuotias Henderson haluaisi itse nousta jo ensi kaudeksi Manchester Unitedin ykkösvahdiksi, mutta tiellä on yksi iso este – David de Gea. Espanjalaisvahti solmi Unitedin kanssa viisivuotisen jatkosopimuksen vuonna 2019, eikä hän taatusti tyytyisi kakkosvahdin tonttiin, kuten ei myöskään Henderson, joka on jo aiemmin asiasta puhunut.

Manchester Unitedilla onkin edessään kiperä tilanne. Myykö manchesterilaisseura kesällä De Gean ja luottaa jatkossa Hendersoniin, vai jatkaako De Gea ykkösvahtina ja Henderson lähetetään uudestaan lainalle?

Chelsealla olisi tarjota apu tähän pulmaan, mutta lontoolaisseura haluaisi hankkia englantilaisvahdin pysyvällä siirrolla, ei lainapestillä. Kaiken järjen mukaan United ei kuitenkaan halua päästää Hendersonia pysyvällä siirrolla kilpailijan riveihin, ellei tarjous sitten olisi tähtitieteellinen. Nykyinen 50 miljoonan punnan tarjous ei sitä ole.