Advertisement
" "

Chelsea-toppari Christensen etenee John Terryn vinkeillä

Chelsea on seurana tunnettu siitä, että heillä on vuosittain kymmeniä nuoria pelaajia lainalla muissa seuroissa ympäri Eurooppaa hakemassa ottelukokemusta, jota seuran edustusjoukkueessa ei olisi tarjolla. Tanskalaistoppari Andreas Christensen on kuitenkin harvinainen esimerkki pelaajasta, joka on tuon reitin kautta oikeasti onnistunut Chelsean pelaavaan kokoonpanoon murtautumaan.

21-vuotias Christensen vietti kaksi edellistä kautta lainalla Saksan pääsarjassa Borussia Mönchengladbachin riveissä. Tällä kaudella hän on ottanut yhden topparin tontin Chelsean linjasta itselleen, ja esiintynyt ikäisekseen harvinaisen kypsästi.

Viime aikoina Christensenille on sattunut kuitenkin muutama heikompi ottelu. Hän joutuu ottamaan Barcelonan tasoitusmaalin ensimmäisessä osaottelussa piikkiinsä ja ottelut Manchester Unitedia ja Manchester Cityä vastaan olivat myös heikompia.

Christensen on hakenut apua vireensä palauttamiseen Chelsealle hyvin tutulta taholta. Nykyään Aston Villassa pelaava John Terry vieraili hiljattain Chelsean harjoituskeskuksessa ja antoi nuorelle topparille vinkkejä.

“Yritän pitää asiat seuran sisällä, en vie mitään kotiin mukanani. Joukkuekaverini ovat nähneet muut pelini, joten he tietävät etteivät tällaiset virheet ole tyypillisiä minulle”, Christensen selitti The Guardianin mukaan. “Olen jutellut hieman John Terryn kanssa. Hän on myös kokenut urallaan takaiskuja ja on mukava puhua jollekin ulkopuoliselle ja kuulla, että hänkin on kokenut saman.”

“Hän sanoi minulle, että on luonnollista tehdä virheitä. Hän laittoi asioita perspektiiviin sanomalla, että kun hyökkääjä epäonnistuu maalipaikassa, hän voi paikata sen maalaamalla seuraavasta tilanteesta. Mutta me emme voi poistaa meitä vastaan tehtyä maalia, joten kun teemme virheitä se on pahempaa ja ihmisille helpompaa syyttää meitä. Olen tajunnut sen, pohtinut asiaa ja nyt siirtynyt eteenpäin.”

Terry oli Christensenillekin tuttu mies jo vanhastaan. Ennen Saksan putkeaan Christensen ehti 18-vuotiaana harjoitella Chelsean kanssa ja edustaakin seuraa muutaman ottelun verran silloin, kun Terry vielä kipparoi joukkuetta.