Chelsea-toppari raivosi ottelun jälkeen – Lyttäsi Burnleyn pelityylin sekä tuomaritoiminnan

Lontoolaisseura Chelsea tuhri maanantai-iltana mahdollisuutensa nousta sarjataulukossa kolmanneksi, kun joukkue jäi kotikentällään 2-2 -tasapeliin Burnleya vastaan.

Chelsea oli koko ottelun ajan selvästi niskan päällä, mutta tuhlaili maalipaikkoja runsaasti. Burnley puolestaan käytti vähäiset maalipaikkansa tehokkaasti hyödykseen.

Ottelun kaikki neljä maalia syntyivät jo avausjaksolla, joiden jälkeen Burnley turvautui vain puolustamaan tasapeliä. Chelsean brassipuolustaja David Luiz kävi vierasjoukkueen pelityylistä sekä tuomaritoiminnasta kuumana kuin hellan koukku ottelun tauottua.

”Kun erotuomari ei ole paikalla valvomassa, mitä kentällä tapahtuu, on pelaaminen vaikeaa. He [Burnley] yrittivät pelata aikaa koko ottelun, ensimmäisen puoliajan ensimmäisestä minuutista lähtien, ja se on minusta antijalkapalloa”, Luiz puhisi Sky Sportsille.

”Burnleyn pelaajat menivät kentän pintaan kokoajan, kun meillä oli pallo, koska he tiesivät että tuomari keskeyttää pelin. Tietysti he tekevät sitä, jos he huomaavat, että tuomari ei ole tarpeeksi hyvä valvoakseen tätä.”

Luiz yritti huomauttaa asiasta ottelun erotuomarina toimineelle Kevin Friendille, mutta puheet menivät kuuroille korville.

”Kun yritin puhua hänen kanssaan, hän ei koskaan katsonut silmiini eikä hän yrittänyt kuunnella, hän vain sanoi, etten halua kuunnella sinua, sulje suusi ja pelaa peliä.”

Chelsea on sarjassa nyt Mestarien liigaan oikeuttavalla neljännellä sijalla, mutta pahimmat kilpailijat Tottenham, Arsenal ja Manchester United ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän. David Luizin vaatimus loppukauden otteluista on selvä, mikäli Chelsea aikoo sijoittua neljän parhaan joukkoon.

”Mielestäni meidän täytyy voittaa jokainen peli, saada yhdeksän pistettä, ja yritämme tehdä niin.”