Advertisement

Chelsea-toppari tyytymätön peliaikaansa – miettii vaihtoehtojaan

Viime kaudella näytti, että tanskalaisesta keskuspuolustaja Andreas Christensenistä tulee vihdoin virkistävä poikkeus Chelsean lainapelaajien loputtomassa listassa. Vuodesta toiseen kymmenet Chelsean sopimuspelaajat pelaavat lainalla muualla, mutta näistä vain aniharva on onnistunut murtautumaan Chelsean pelaavaan kokoonpanoon tasaisesti.

Christensen pelasi viime kaudella 27 ottelua Valioliigaa ja keräsi myös kehuja otteistaan. Hän oli myös avauksessa kaikissa Tanskan neljässä ottelussa kesän MM-kisoissa.

Uuden managerin Maurizio Sarrin suunnitelmiin Christensen ei ole kuitenkaan kunnolla mahtunut. Hän ei ole tällä kaudella Valioliigassa vielä kentälle päässyt. Eurooppa-liigassa hän on pelannut molemmat pelit sekä Carabao Cupin ottelun Liverpoolia vastaan. Tämä ei kuitenkaan tanskalaiselle riitä ja hän on ryhtynyt jo miettimään mahdollista siirtoa.

“Kausi on ollut vaikea. Rehellisesti sanottuna hyvin vaikea. Minulla oli hyvä kausi viime vuonna ja pelasin hyvät MM-kisat”, Christensen sanoi bt.dk -sivuston mukaan. “Minulla ei ole varaa yhtä isoon kärsivällisyyteen tällä kertaa. Nyt olen 22-vuotias ja haluan todella pelata. Viimeiset kolme kautta olen pelannut paljon, joten on selvää etten näe jatkavani täällä jos tilanne on sama myös jatkossa.”

Chelsean toppariparina Valioliigassa on toistaiseksi toiminut David Luiz ja Antonio Rüdiger. Kaksikko onkin pelannut hyvin Chelsean ollessa tasapisteissä kärkisijaa miehittävän Manchester Cityn kanssa. Henkilökohtaisella tasolla tilanne on kuitenkin Christensenille hankala.

“On liian aikaista puhua muutoksesta jos aion sellaista edes tehdä. Mutta on selvää, ettei tilanne ole minulle hyvä”, Christensen jatkoi. “On ollut vaikeaa päästä kentälle, ja kun saamme näitä hyviä tuloksia se tulee vain vaikeutumaan. Se on hienoa joukkueelle, mutta henkilökohtaisesti alkukausi on ollut haastava.”