Advertisement

Chelsea törsäämässä toistasataa miljoonaa pelaajahankintoihin – nyt kiikarissa Bundesliigatähti Kai Havertz

Valioliigajätti Chelsea on vahvistumassa ensi kaudeksi oikein todenteolla. Lontoolaisseura on jo hankkinut riveihinsä Ajaxin syöttökone Hakim Ziyechin, RB Leipzigin maalitykki Timo Wernerin siirto on käytännössä varma, ja nyt kiikarissa on Bayer Leverkusenin Kai Havertz, jonka tulevaisuus näyttää todella kirkkaalta.

20-vuotias Havertz on monipuolinen pelaaja, joka kuuluu ikäluokkansa parhaimmistoon. Saksalaisnuorukainen pystyy pelaamaan niin hyökkävänä keskikenttäpelaajana, laitahyökkääjänä kuin myös keskushyökkääjänä. Mikäli Havertzin kehitys jatkuu samaan tapaan kuin tähän mennessä, tulee hän tulevaisuudessa taistelemaan tosissaan maailman parhaimmalle jalkapalloilijalle jaettavasta Kultaisesta Pallosta.

Ei siis ole ihme, että useampi Euroopan huippuseura on kiinnostunut Havertzista. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että Havertzin todennäköisin määränpää on Chelseassa, joka pystyisi tiettävästi maksamaan saksalaisnuorukaisen mahtipontisen, peräti 75 miljoonan punnan hintalapun.


Vaikka koronaviruspandemia on vaikuttanut negatiivisesti myös Chelsean talouteen, löytyy seuran kirstun pohjalta rahaa pelaajahankintoihin. Tästä kiittäminen on suurilta osin siirtokieltoa, jonka vuoksi Chelsea ei pystynyt tekemään pelaajahankintoja viime kesänä. Chelsea-manageri Frank Lampardilla onkin nyt käytettävissään mojova siirtokassa, joka siirtyi viime kesältä tälle kesälle.

Mikäli Chelsea onnistuu naaraamaan Havertzin riveihinsä ja Wernerin siirto vahvistuu, on lontoolaisseura polttanut rahaa pelaajahankintoihin jo 160 miljoonaa puntaa. Pelaajahankinnat tuskin loppuvat Chelsean osalta vielä siihenkään, sillä seuran kiikarissa on myös Leicesterin laitapuolustaja Ben Chilwell sekä uusi ykkösvahti.