Chelsea vahvassa asemassa Eurooppa-liigan neljännesvälierien toiseen osaan

Chelsea otti viikko sitten pelatussa Eurooppa-liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osassa tyylipuhtaan 3-0 kotivoiton Kiovan Dynamosta. Dynamo lähti otteluun selkeässä altavastaajan roolissa Lontoossa pelattuun otteluun ja myös koko otteluperiin. Chelsea ottikin nopeasti otteluparin hallintaansa. Pedro iski alkutahdit Stamford bridgellä jo 17 minuutin kohdalla. Toisella puoliajalla Willian sekä Callum Hudson-Odoi viimeistelivät joukkueen loput maalit.

Toinen osa Kiovassa voisi teoreettisesti olla Chelsealle haastava olosuhteiden johdosta, mutta etumatka on tällä hetkellä sen verran selkeä, ettei joukkueella tule suurta hätää jatkopaikan suhteen olemaan. Chelsean suurin huolenaihe onkin joukkueen päävalmentajan Maurizio Sarrin mukaan pelikentän vaarallisuus. Kenttä voi italialaisen mukaan aiheuttaa joukkueelle loukkaantumisia.

”Mielestäni kenttä on hyvin vaarallinen”, Sarri kertoi.

”On todella vaikeaa pelata hyvää jalkapalloa täällä ja meidän on vain sopeuduttava tilanteeseen.”

”En ymmärrä, miksi UEFA kiinnittää niin paljon huomiota kaikkeen, kuten pelaajalistaan. Sitten meidän on pelattava näin huonolla kentällä. Se tulee olemaan vaikeaa myös Dynamolle. Se on ongelma meidän lisäksi, myös vastustajillemme.”

”En tiedä mistä se johtuu. Ehkä talvesta, sillä pelasimme tällä pari vuotta sitten ja kenttä oli loistava.”

Sarrin johtama Chelsea on viime aikoina ollut jälleen hyvässä vedossa. Joukkue on hävinnyt viimeksi viisi ottelua sitten, jolloin se kohtasi Carabao-cupin finaalissa Manchester Cityn. Tuonkin ottelu joukkue hävisi vasta rangaistuspotkukilpailussa. Viimeinen tappio varsinaisella peliajalla on tullut 18. päivä helmikuuta, eli seitsemän ottelua sitten. Tuolloin joukkue hävisi kotikentällään Manchester Unitedille 0-2 FA Cupin viidennellä kierroksella.

Englantilaiset joukkueet ovat jyränneet Mestarien liigassa vakuuttavasti kahdeksan parhaan joukkoon ja nyt Chelsealla on mahdollisuus tehdä sama Eurooppa-liigassa.