Advertisement

Chelsea voittoon repaleisesta Tottenhamista

Kuva: TT, Paul Terry

27. Valioliigakierros alkoi Lontoon paikalliskamppailulla, kun Tottenham vieraili Stamford Bridgellä Chelsean vieraana. Joukkueet olivat ennen ottelua pisteen sisällä toisistaan ja kamppailun merkitys taistelussa top-4 sijoituksista oli erittäin suuri. Kuitenkin Heung-min Sonin ja Harry Kanen poissaolo loukkaantumisten takia näkyi karulla tavalla Spursin peliesityksessä. Tottenham oli täysi vastaantulija.

Ensimmäinen puoliaika sujui kotijoukkueen komennossa ja kuparinen rikkoutui 18. peliminuutin jälkeen. Avaukseen pitkästä aikaa päässyt Olivier Giroud katkaisi pitkän maalittoman putkensa upealla tavalla, kun Ross Barkleyn tolppalaukauksen irtopallo tippui ranskalaiskolossin ulottuville. Giroud täräytti pallon upeasti pienestä pompusta Spurs-maalin etukulmaan.

Liljanvalkoiset eivät päässeet otteluun mukaan missään vaiheessa ja Chelsea lisäsi johtoaan heti toisen puoliajan alussa. Marcos Alonso paukutti boksin rajalta vastustamattomasti pallon takakulmaan Barkleyn esityöstä.

Chelsean epäonneksi Tottenham pääsi kaventamaan itsensä maalin päähän ottelun loppuhetkillä, kun Erik Lamelan laukaus kimposi Antonio Rüdigerin jalasta ohi hölmistyneen Willy Caballeron. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja Chelsea nappasi ansaitusti täyden pistepotin kotikentällään.

Chelsea karkasi voiton myötä neljän pisteen päähän Tottenhamista ja vankisti asemiaan sarjan neljännellä sijalla. Jose Mourinhon Tottenhamilla on edessään vaikea loppukausi, jos otteet jatkuvat samankaltaisina seuraavilla kierroksilla. Sonin ja Kanen poissaolon ansiosta joukkueen hyökkäyspeli vaikuttaa todella aneemiselta ja se näkyy tulostaululla.