Advertisement

Chelsealle iso voitto Aston Villan vieraana – Pulisic ja Giroud voiton takuumiehinä

Valioliigan 30. ottelukierros jatkui sunnuntaina, kun Chelsea matkasi Aston Villan vieraaksi Villa Parkille. Ottelun merkitys oli molemmille joukkueille suuri. Chelsea taistelee kynsin ja hampain Mestareiden Liigaan oikeuttavasta nelospaikasta ja kotijoukkue tarvitsee kipeästi pisteitä säilyäkseen sarjassa. Villalla oli ottelussa hetkensä, mutta toisen puoliajan tehohetki vei pisteet lontoolaisille.

Ensimmäinen puoliaika oli Chelsean hallintaa, mutta kotijoukkue avasi maalihanat puoliajan loppupuolella. Douglas Luizin keskitys tavoitti takatolpalle nousseen Kortney Hausen, jonka ensimmäinen ohjausyritys kilpistyi Chelsea-vahti Kepan jalkoihin. Pallo kuitenkin kimposi torjunnan jälkeen takaisin Hauselle, joka ei erehtynyt. Puoliajalle lähdettiin kotijoukkue Villan komennossa.

Toisella puoliajalla sama kaava jatkui. Chelsea vyörytti hyökkäyksiään keskitysten kautta Villan boksiin, mutta näytti siltä, että Villa-maali pysyy koskemattomana. Vaihdosta kentälle tullut Christian Pulisic päästi lopulta vierasjoukkueen piinasta 60. peliminuutilla ohjaamalla pallon lähietäisyydeltä maalin kattoon. Vain kahta minuuttia myöhemmin Chelsea iski jälleen, kun Olivier Giroud sai jalkansa vapaaksi kymmenessä metrissä. Ranskalainen tälläsi pallon kimmokkeen kautta ohi Orjan Nylandin. Ottelussa ei lisämaaleja nähty ja pisteet matkasivat Lampardin ryhmän mukana Lontooseen.

Chelsean kannalta voitto tuli erittäin hyvään saumaan, kun muut top-4 kilpailijat menettivät pisteitä ottelukierroksen aikana. Chelsea ero viidentenä olevaan Manchester Unitediin on voiton jälkeen jo viisi pistettä. Aston Villa jäi tappion saattelemana putoamisviivan alle, mutta matkaa kuiville on vain pisteen verran.