Chelsealle toinen peräkkäinen tappio – Wolves voittoon viime sekunnin maalilla

Valioliigan 13. ottelukierros alkoi tiistai-iltana Molineux Stadiumilta, jossa Wolves sai vieraakseen Chelsean.

Wolves muistetaan etenkin viime kaudelta ilkeänä vastustajana Valioliigan suurseuroille, mutta tällä kaudella meno on ollut vaisumpaa. Edellisestä viidestä valioliigaottelustaan Nuno Espirito Santon miehistö oli onnistunut kairaamaan ainoastaan neljä sarjapistettä, joten mestaruustaistossa mukana oleva Chelsea lähti otteluun selkeänä ennakkosuosikkina.

Vauhdikas ottelu tarjosi jo avauspuoliajalla runsaasti maalipaikkoja, mutta tauolle siirryttiin jopa hieman yllättäen maalittomassa tasatilanteessa. Avausjaksolla lähimpänä maalintekoa oli Chelsean Kurt Zouma, joka puski pallon ylärimaan.

Toinen nelivitonen oli entistäkin vauhdikkaampi, ja jakson aikana nähtiin myös kolme maalia.

Ottelun avausmaali nähtiin 49. peliminuutin kohdalla, kun Olivier Giroudin volley painui niukin naukin Wolves-vahti Rui Patricion selän taakse. Laukaus tuli suoraan päin portugalilaisvahtia, joka epäonnekseen lipsautti pallon käsistään maaliviivan yli.

Wolves ei ollut kertaakaan aiemmin tällä kaudella noussut tappioasemasta voittoon, mutta nyt se onnistui siinä.

Tasoitusmaali syntyi Daniel Podencen jalasta pelikellon käydessä 66. minuuttia. Laitahyökkääjä peippaili kaksi Chelsea-puolustajaa kahville ja täräytti pallon etukulmasta sisään ohi Edouard Mendyn.

Voittomaali nähtiin ottelun lisäajan viidennellä minuutilla, kun nuori portugalilaishyökkääjä Pedro Neto päätti Wolvesin nopean vastahyökkäyksen upeaan vasemman jalan laukaukseen, joka painui tarkasti takakulmaan.

2-1 -kotivoittonsa myötä Wolves kohensi asemiaan Valioliigan sarjataulukossa nousemalla sijalle kymmenen. Chelsea jatkaa sarjassa viidentenä, mutta saattaa valahtaa jopa kolme sijaa alemmas ottelukierroksen aikana.