Advertisement

Chelsean Barkley kokee olevansa valmiina palaamaan maajoukkueeseen

Ross Barkleyn alkukausi Chelseassa on sujunut huomattavasti viime kautta paremmin. Tehoilla 24-vuotias keskikenttäpelaaja ei ole juurikaan päässyt mässäilemään, mutta ainakin peliminuutteja tulee. Barkley on pelannut yhtä lukuun ottamatta Chelsean kaikissa Valioliiga-otteluissa ja oli kahdessa ensimmäisessä avauskokoonpanossa. Hän on pelannut myös täydet minuutit niin Carabao Cupissa kuin Eurooppa-liigassakin.

Barkley itse uskoo, että maaleja ja syöttöjäkin alkaa kauden mittaan syntymään. Hän myös kokee olevansa erittäin hyvässä kunnossa ja on valmis maajoukkueeseen, mikäli päävalmentaja Gareth Southgatelta sattuisi kutsu tulemaan.

“Pelaan suurta roolia joukkueessa tällä hetkellä ja mielestäni esitykseni osoittavat, että pystyisin olemaan osa Englannin joukkuetta nyt”, Barkley kommentoi Sky Sportsin mukaan. “Olen pelannut paljon minuutteja. Tunnen olevani paremmassa kunnossa kuin koskaan. Mielestäni tällä pelimäärällä olen valmis maajoukkueeseen, mikäli minut vain valitaan mukaan.”


Barkley on pelannut toistaiseksi urallaan 22 maaottelua. Hän oli viimeksi mukana maajoukkueessa maaliskuussa 2017, mutta istui silloin koko pelin penkillä. Edelliset minuutit ovat toukokuulta 2016.

Selkeästi Barkley on ollut yksi niistä pelaajista, jotka hyötyivät Chelsean kesäisestä managerin vaihdoksesta. Maurizio Sarrin tyyli sopii hänen omasta mielestään hänelle hyvin.

“Hänen pelityylinsä todella istuu hyvin minun omaani”, Barkley jatkoi. “Vuosien varrella minua ei ole juuri valmennettu henkilökohtaisesti mutta alan olla siinä iässä, että ymmärrän jalkapalloa paljon enemmän ja tiedän, kuinka tärkeää on omaksua erilaisia taktiikoita erilaisilta valmentajilta.”