Advertisement

Chelsean miljardin euron stadionhankkeen tiellä yksi perhe

Chelsean suunnitelmissa siintää uusi noin miljardi euroa maksava kotistadion. Suunnittelulupa on haettu Lontoon kaupungilta jo vuosi sitten ja tämän myötä stadionhankkeen suunnitelmat ovat jo pitkällä. Stadionhanketta jarruttaa tällä hetkellä kuitenkin yksi perhe, Crosthwaitesit. Crosthwaitesit asuvat hyvin lähellä Stamford Bridgeä ja heidän omistamansa kiinteistö on lähin Stamford Bridgestä katsottuna.

Chelsea on pyytänyt Hammersmithin sekä Fulhamin alueen valtuutettuja puuttumaan asiaan, jotta uudelle stadionille saataisiin rakennuslupa ja rakennustyöt aloitettua.

Crosthwaitesit omistavat suuren talon hyvin kalliilla asuinalueella Länsi-Lontoossa. Kolmen makuuhuoneen asunto oli samalta kadulta myyty viime vuonna 1,18 miljoonalla punnalla. Chelsean perheelle antama kompensaatio olisi arvion mukaan ollut kuusinumeroinen ja se ei perheen mukaan ole millään tavalla riittävä korvaus. Perheen mukaan uusi stadion vaikuttaisi heidän tontille tulevaan auringonvaloon ja tontti olisi käytännössä kokoajan varjossa. Tämä alentaisi merkittävästi myös tontin ja sillä sijaitsevan kiinteistön arvoa.

Stadionhanke on perheen mukaan kerännyt vastustusta lähialueella muutenkin. Chelsean kaavailema 60 000 katsojan stadion olisi kallein maailmassa rakennettu stadion. Tällä hetkellä on kuitenkin olemassa jopa sellainen mahdollisuus, ettei koko stadionia tulla rakentamaan nykyiselle paikalle ollenkaan. Tämä olisi Chelsealle erittäin suuri takaisku, sillä varteenotettavaa vaihtoehtoa seuralla ei uudelle stadionille tällä hetkellä ole.