Chelsean taival päättyi odotetusti Mestarien Liigassa – Bayern murskasi toivon rippeet heti ottelun alkuhetkillä

Bayern München ja Chelsea kohtasivat toisessa osaottelussa Allianz Areenalla, kun Mestareiden Liiga saatiin jatkumaan koronatauon jälkeen. Bayern latoi keväällä Stamford Bridgellä 0-3 lukemat taululle ja saksalaisjoukkue oli käytännössä varmistanut paikkansa tuleviin puolivälieriin. Chelsealla oli kuitenkin pieni sauma yllätykselle, jonka kotijoukkue murskasi heti alkuunsa.

Kotijoukkue Bayern siirtyi 1-0 johtoon jo 10. peliminuutin jälkeen ja asialla oli kukapa muukaan kuin itse Robert Lewandowski. Puolalaishyökkääjä sijoitti johtolukemat pilkulta. Vain vajaa vartti myöhemmin Bayern iski jälleen. Lewandowski löysi kotijoukkueen riiston jälkeen Ivan Perisicin, joka tyylitteli pallon etukulmaan ohi vastaan tulleen Willy Caballeron. Puoliajalle mentiin 2-1 tilanteessa, kun Tammy Abraham kavensi lähietäisyydeltä aivan ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä. VAR-tuomio oli hetkeä aikaisemmin hylännyt Callum Hudson-Odoin kavennuksen paitsiona.

Kavennus ei kuitenkaan aloittanut sinipaitojen loppukiriä, vaan kotijoukkue hallitsi tilanteen täydellisesti. 76. minuutilla Corentin Tolisso viimeisteli 3-1 johtolukemat Lewandowskin keskityksestä ja puolalainen itse napautti illan toisensa vajaa 10 minuuttia myöhemmin. Bayern antoi siis reilun opetuksen nuorelle Chelsealle, harjaten toisen osaottelun nimiinsä numeroin 4-1.

Tämä tarkoittaa sitä, että Bayern etenee odotetusti puolivälieriin maalierolla 7-1. Puolivälierissä Bayernia vastaan asettuu päivän toisen kamppailun voittanut Barcelona. Barcelona viimeisteli Napolin ensimmäisen puoliajan tehohetkellä numeroin 3-1 ja voitti otteluparin yhteismaalein 4-2.

Chelsean tiputtua Man City on ainoa kilpailussa mukana oleva englantilaisjoukkue. Mestareiden Liigan puolivälieräottelut pelataan yksiosaisina ja ne jatkuvat Lissabonissa ensi keskiviikkona 12.8.