Advertisement

Chelsean tie vie Roomaan

Chelsea kohtaa illalla Mestarien liigan tulikuumassa ottelussa AS Roman Stadio Olympicolla. Joukkueiden edellinen kohtaaminen kaksi viikkoa sitten päättyi kutkuttavien vaiheiden jälkeen 3-3 Stamford Bridgellä. Joukkueiden managerit eivät välttämättä pitäneet täysin näkemästään, mutta samaa ei voi sanoa katsojien puolesta. Ottelu oli erittäin viihdyttävää ja nautittavaa jalkapalloa alkuvihellyksestä päätösvihellykseen saakka. Joukkueet kohtasivat viimeksi Stadio Olympicolla vuonna 2008 ja tuolloin kotijoukkue voitti ottelun 3-1 lukemin.

Chelsea lähti edelliseen otteluun hieman siipirikkoisena ja muun muassa ensimmäisen maalin tehnyt David Luiz joutui jättämään ottelun kesken loukkaantumisen takia. Vamma ei kuitenkaan ollut vakava ja pelaaja tullaan näkemään kokoonpanossa illan ottelussa. Chelsealta oli viime ottelussa sivussa tärkeä keskikenttäpelaaja N’Golo Kante. Manageri Antonio Conten mukaan on mahdollista, että Kante nähdään illan ottelussa mukana.

”Kante on harjoitellut joukkueen kanssa. Tiedän entisenä pelaajana, että vakavan loukkaantumisen jälkeen on tärkeää kuunnella pelaajaa asian suhteen ja tehdä sekä hänen että joukkueen kannalta paras mahdollinen ratkaisu.” Conte kertoi ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa.

Chelsean tähtihyökkääjältä Álvaro Moratalta odotetaan illan ottelussa suurta panosta, mikäli lontoolaiset haluavat saada ottelusta pisteitä mukaansa. Morata ei ole onnistunut maalinteossa kolmeen edelliseen otteluun, mutta tänään joukkue tarvitsee espanjalaiselta maaleja. Vaihtopenkki.com kertoi eilen Moratan katuvan päätöstään lähteä pois Juventuksesta. Morata on itse nyt korjannut hieman aiempia kommenttejaan ja kertoo olevansa vaimonsa kanssa tyytyväisiä Lontoossa.

”Olen hyvin onnellinen täällä ja nautimme elämästämme Lontoossa vaimoni kanssa. Jos Chelsea ehdottaisi minulle 10 vuoden sopimusta, luultavasti hyväksyisin tarjouksen.” Morata kertoo.

AS Roman puolelta maalivahtipeli oli ainoa pienoinen kysymysmerkki edellisessä ottelussa. Joukkue onnistui Chelseaa paremmin ottelun kaikilla osa-alueilla Lontoossa. Etenkin hyökkääjä Edin Dzeko kahdella osumallaan oli aivan loistavalla pelipäällä ja samaa on odotettavissa myös illan ottelussa. Dzeko on noussut kotijoukkueen kannattajien todelliseksi lemmikiksi ja omien sanojensa mukaan pelaa tällä hetkellä uransa parasta jalkapalloa. Chelsean puolustajilla on täysi työ, mikäli he aikovat saada bosnialaisen aisoihin.

Chelsealta puuttuvat ottelusta sekä Victor Moses että Danny Drinkwater. Kanten pelaaminen illalla on vielä hieman auki. AS Romalta sivussa ovat Patrick Schick, Rick Karsdrop sekä Bruno Peres.