Advertisement

Chelsean valmentajasirkus tullut kalliiksi – lontoolaisseura maksanut Abramovitshin aikakaudella jo lähes 100 miljoonaa puntaa korvauksia potkuista

Kuva: TT, Javier Garcia

Chelsean valmentajaruletti on ollut melkoista vuodesta 2004 lähtien, kun venäläinen Roman Abramovitsh osti lontoolaisseuran.

15 vuoden aikana Chelsean peräsimessä on nähty peräti 10 vakituista manageria, sekä kolme väliaikaismanageria. Vakituisista managereista Jose Mourinho on toiminut kahteen eri otteeseen [2004-07 ja 2013-15] lontoolaisseuran peräsimessä, väliaikaismanagereista Guus Hiddink on niin ikään nähty kahtena eri ajanjaksona [2009 ja 2015-16] Chelsean penkin takana.


Halvaksi valmentajasirkus ei ole tullut, sillä Chelsea on joutunut maksamaan valmentajapotkuista korvauksia yhteensä 90 miljoonaa puntaa Abramovitshin aikakaudella.

Chelsean uusimmista taloustiedoista selviää, että kesällä 2018 potkut saanut Antonio Conte keräsi potkuistaan muhkeat rahat. Lontoolaisseura joutui maksamaan Contelle ja hänen valmennusryhmälleen potkuista yhteensä peräti 26,6 miljoonaa puntaa.

Myös lontoolaisseuran palkkakulut ovat kovassa nousussa. Chelsea maksoi kauden 2018-19 aikana palkkoja 41 miljoonaa puntaa enemmän kuin edellisellä kaudella, vaikka seura ei pelannut edes Mestarien liigassa.