Chilelle selvä avausvoitto Japanista Copa Americassa

Japani ja Chile päättivät viime yönä pelatussa ottelussa Copa American ensimmäisen kierroksen. Japani tuli turnaukseen hyvin nuorella miehistöllä. Chile puolestaan on kaksien edellisten Copa America -turnauksen voittaja. Chile lähti otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta kenties ottelun mielenkiintoisin lähtökohta oli nähdä Japanin nuori Takefusa Kubo maan avauskokoonpanossa. Kubo siirtyi juuri kisojen alla Real Madridiin. Kuboa on tituleerattu vaatimattomasti Japanin ”Messiksi”.

Ottelu käynnistyi Japanin kannalta hyvin. Se lähti pelaamaan maan tavan mukaisesti erittäin ennakkoluulottomasti panostaen vahvoihin hyökkäyksiin. Puoliajan edetessä Chile alkoi pääsemään peliin paremmin ja paremmin mukaan. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa aivan puoliajan loppupuolelle saakka, kun 41. minuutilla Chile siirtyi 0-1 johtoon. Charles Aranquiz antoi erinomaisen kulmapotkun, jossa Erick Pulgar nousi aivan omiin korkeuksiinsa ja puski pallon ohi Japanin maalivahdin Keisuke Osakan. Näissä numeroissa mentiin myös ensimmäiselle puoliajalla, joka oli kokonaisuudessaan hyvin tasainen.

Japani pyrki pitämään palloa enemmän hallussaan toisella puoliajalla ja sitä myötä luomaan paikkoja, jolla saisi tasoituksen aikaiseksi. Chile pystyi kuitenkin vastaamaan tähän ja siirtyi 54. minuutilla jo 0-2 johtoon Eduardo Vargasin maalilla. Maalissa oli mukana myös hieman onneakin, sillä Vargasin laukaus kimposi maaliin pienen kimmokkeen kautta.

57. minuutilla Japanilla oli erinomainen mahdollisuus iskeä kavennusosuma, mutta Ayase Ueda laukoi pallon tyhjästä maalista ohi. 82. minuutilla Chile iski kuitenkin kolmannen osumansa. Aranguiz tarjoili vasemmalla jalallaan erinomaisen keskityksen, johon hieman pimennossa ollut Alexis Sanchez pääsi puskemaan.

Edellisestä osumasta on kulunut vain vajaa minuutti, kun Chile iskee jälleen. Maalintekijänä Vargas illan toisella osumallaan. Vargasille pelataan pitkä pallo, johon Japanin Osaka tulee pitkälle vastaan. Vargasin tarkka nosto maalivahdin yli sinetöi ottelun loppunumeroiksi 0-4.

Lopputulos oli loppujen lopuksi hyvin selkeä, mutta kenttätapahtumien valossa ottelu oli huomattavasti tasaisempi. Chilelle kuitenkin täysin ansaittu voitto ja samalla se otti vahvan kiinnityksen jatkopaikkaan.

BETSAFE TARJOAA ILMAISVETOKLUBIN. NAPPAA TÄSTÄ KAKSI 10€ ILMAISVETOA JOKA VIIKKO!