Advertisement

City-kapteeni käänsi katseensa jo ensi kauteen – “joukkueen täyttä potentiaalia ei ole vielä vapautettu”

Manchester City varmisti Valioliigan mestaruuden sunnuntaina, kun paikalliskilpailija United hävisi monien yllätykseksi sarjajumbo West Bromwichille kotikentällään 1-0 -lukemin.

City-kippari Vincent Kompany oli harvoja, jotka ei tuloksesta yllättynyt.

“Kun heräsin tänä aamuna, minusta tuntui siltä, että mestaruus varmistuu tänään, Kompany totesi Sky Sportsille sunnuntaina.

“West Bromwich on hyvä joukkue eikä ansaitse huonoa sarjasijoitustaan. He myös vaihtoivat valmentajaa, joten moni asia vihjasi vaarasta. Kun peli alkoi, tuntui siltä, että jotain saattaisi tapahtua. He saivat erikoistilanteen ja sitten Jay Rodriguez tekikin mahtavan maalin. Se tuntui upealta, Kompany tunnelmoi.

Cityllä oli mahdollisuus varmistaa mestaruus jo viikko aiemmim kotikentällään, mutta tuolloin Jose Mourinhon valmentama Manchester United nousi sensaatiomaisesti kahden maalin takaa-ajoasemasta toisella puoliajalla 3-2 -voittoon Manchesterin derbyssä.

Kompanylle mestaruus Cityn kapteenina on jo kolmas. Aiemmilla mestaruudenpuolustamiskausillaan City on kuitenkin alisuorittanut. Siksi belgialaistoppari heittää jo nyt katseen kohti ensi kautta.

“Haluan nähdä, onko tämä joukkue kykeneväinen jatkamaan ja olemaan jopa vielä menestyksekkäämpi ensi kaudella.

“Juuri nyt olen onnellinen ja luulen, että joukkuekaverini saattaisivat muljauttaa kommenteilleni silmiään, mutta minä odotan näkeväni heiltä reaktion.

“Olen varmaan ensimmäinen, joka ajattelee jo ensi kautta. Haluan kuitenkin pysyä nöyränä ja ajatella, että tämä ei ole dynastia, vaan vain yksi mestaruus. Olemme hyvin onnellisia, mutta työtä on vielä niin paljon, ennen kuin tämän joukkueen koko potentiaali on vapautettu, Kompany toteaa.

32-vuotias kapteeni jakoi kiitosta myös itseoikeutetusti joukkueen managerina toimivalle Pep Guardiolalle.

“Kaikki hänen joukkueissaan pelanneet pelaajat ovat menestyneet hänen ansiostaan. Pep on kehittänyt heitä yksilötasolla ja tuonut esiin heidän täyden potentiaalinsa. Voin vielä tässä iässäkin oppia ja nauttia joka hetkestä. Minulla ja Pepillä on jotain yhteistä, ja hän on välittänyt sen joukkueelle: se on nälkä ja kyltymätön intohimo.