City-kapteeni: Sterling yksi maailman parhaista

Manchester City jatkoi vakuuttavaa menoaan Valioliigassa lauantaina, kun se nappasi kuudennen peräkkäisen voiton kaatamalla kotonaan Watfordin lukemin 3-1. Ottelun hahmo oli laitahyökkääjä Raheem Sterling, joka iski toisen puoliajan alkuun hattutempun alle viidessätoista minuutissa.

Säästeliäästi tällä kaudella peliaikaa saanut Manchester Cityn kapteeni Vincent Kompany sai tuossa ottelussa pelata täydet minuutit vasta kuudetta kertaa tällä kaudella. Kokenut keskuspuolustaja kertoo olevansa hyvin vaikuttunut siitä, kuinka Sterling on kehittynyt manageri Pep Guardiolan alaisuudessa. Kompany arvostaa Sterlingin jopa yhdeksi maailman parhaista pelipaikallaan.

”Se on uskomatonta koska hänen ensimmäinen kautensa Cityssä oli haastava, ja sillä hetkellä kun Pep astui taloon hän on alkanut loistaa ja vain parantanut jatkuvasti”, Kompany hehkutti Sky Sportsin mukaan. ”Minun mielestäni hän on yksi parhaista laitureista maailmassa. Hän on niin tärkeä meille. Kun hän pystyy murtamaan puolustuksen, joka on noin vahvasti miehitetty, se on merkki aivan korkeimman tason pelaajasta.”

Ottelu Watfordia vastaan oli maaliton tauolla, vaikka City hallitsi palloa mielin määrin. Kompanyn mielestä tuon kaltaiset ottelut ovat vaikeampia kuin miltä ehkä vaikuttaa.

”Tällaiset pelit ovat paljon haastavampia kuin miltä se ulkopuolisille näyttää”, hän jatkoi. ”Se on henkisesti haastavaa, koska niin suuri pallonhallinta ja pään hakkaaminen samaan seinään jatkuvasti laittaa pelaajat uneen. Puolustajana voi saada joskus hyvänolontunteen kun ei ole ketään vartioitavana ja silloin täytyy olla erittäin varovainen.”