City ryöväsi pisteet Arsenalin vieraana – De Bruyne vakuuttavan voiton takuumiehenä

Kuva: TT, John Sibley

Sunnuntain etukäteen mielenkiintoisin Valioliigakamppailu nähtiin Emirates Stadiumilla, kun Manchester City matkasi Arsenalin vieraaksi Lontooseen. Arsenal lähti otteluun altavastaajana, vaikkakin edellisestä ottelusta oli alla ensimmäinen voitto Freddie Ljungbergin alaisuudessa. Cityllä taasen oli edelliseltä Valioliigakierrokselta alla tappio Manchesterin derbystä, joten Guardiolan ryhmällä oli näytön paikka.

Ottelu lähtikin liikkeelle Cityn komennossa ja ensimmäinen maali nähtiin jo toisella peliminuutilla. Kevin De Bruyne jäi vapaaksi takatolpalle ja sivalsi vieraat johtoon upeasti suoraan ilmasta. Tästä kymmenisen minuuttia myöhemmin belgialaistaikuri antoi oivallisen keskityksen takatolpalle, jonka johdosta Raheem Sterling sai tuikata pallon tyhjään rysään.

De Bruyne kruunasi vielä dominoivan puoliaikansa 40. peliminuutilla, ampuen tarkan laukauksen kuljetuksen jälkeen vasemmalla jalallaan Bernt Lenon ulottumattomiin. Näin ollen City paketoi pelin jo ensimmäisen puoliajan aikana ja tauolle lähdettiin 0-3 lukemissa.

Toisella puoliajalla ei hyvistä tonteista huolimatta ei lisäosumia nähty. Osittain todella vaisusti esiintynyt Arsenal-nippu ei saanut takaa-ajoaan oikein ollenkaan käyntiin ja tyytyi pitämään lukemat maltillisina. Näin ollen City nappasi tärkeät pisteet Lontoosta, kaventaen eronsa sarjakärki Liverpooliin nähden 14 pisteeseen.

Ottelun hahmona toimi siis belgialaiskeskikenttä Kevin De Bruyne, joka napautti ottelussa kauden maalimääränsä kuuteen. Hän myös lisäsi johtoaan syöttötilastoissa, kyseisen maalisyötön ollessa ja kauden kymmenes Valioliigaviheriöillä. Vakuuttavalla esityksellään Cityn lähetti myös viestin Liverpoolille sekä omille epäilijöilleen, että taistelua mestaruuden osalta ei ole luovutettu. Kuitenkin 14 pisteen kaula tässä vaiheessa kautta näyttää todella vaikealta kirittävältä.