Advertisement

City-tähden loukkaantumisen pituus selvillä – “Hän ei pysty liikkumaan talossaan”

Manchester City otti viime lauantaina huipputärkeän 0-1 vierasvoiton Chelseasta Valioliigan kärkikamppailussa. City on aloittanut kautensa erinomaisesti, ja sitä voidaan pitää alkukauden perusteella mestarisuosikkina paikalliskilpailijansa Manchester Unitedin ohella.

City joutui kuitenkin pelaamaan Chelsea-ottelun ilman ehdotonta ykköshyökkääjäänsä Sergio Agüeroa. Argentiinalainen joutui jättämään pelin väliin, sillä hän oli vain paria päivää aiemmin joutunut auto-onnettomuuteen Amsterdamissa.

“Hän ei pysty liikkumaan talossaan, tai nousemaan autoon tai sieltä pois.”

29-vuotias oli ollut vapaapäivänsä kunniaksi Amsterdamissa konsertissa, ja matkalla takaisin lentokentälle hänen taksinsa oli ajanut päin lyhtypylvästä. Agüero kiidätettiin tapaturmapaikalta sairaalaan ambulanssilla, mutta välttyi onneksi vakavilta vammoilta. Hyökkääjä kuitenkin mursi kylkiluunsa, ja olikin selvää ettei hän pystyisi välittömästi palaamaan pelikentille.


Nyt Agüeron loukkaantumisen pituuteen on saatu selvyyttä. Argentiinan maajoukkuelääkäri Donato Villanin mukaan miehen huili tulee kestämään 6 viikkoa. Häneltä jää siis väliin ainakin Argentiinan MM-karsintaottelut Perua ja Ecuadoria vastaan. Manchester Cityssä on elätelty toiveita maalintykki Agüeron paluusta 14.10. pelattavaan Stoke-otteluun mennessä, mutta Villani ei tähän usko.

“Hänestä tuntuu todella pahalta koska hän todella odotti pääsevänsä pelaamaan ja tämä tapaus, johon hänellä ei ollut osaa eikä arpaa, jätti hänet pois kahdesta [Argentiinan maajoukkueen] pelistä. Hän tulee olemaan poissa kentältä puolitoista kuukautta”, Villani kommentoi argentiinalaismedia TyC Sportsille.

“Hän ei pysty liikkumaan talossaan, tai nousemaan autoon tai sieltä pois. Hän vaikutti hyvin alakuloiselta koska hän halusi olla täällä [Argentiinan maajoukkueen mukana].”

Kuuden viikon huili tarkoittaisi että Agüerolta jäisi väliin Cityn koti- ja vierasottelut Napolia vastaan Mestarien liigassa, kuin myös peräti viisi valioliigapeliä, mukaan lukien Arsenal-kohtaaminen Etihad Stadiumilla 5.11.

City osoitti Chelsea-pelissä kykynsä voittaa kovankin vastuksen ilman Agüeroa. Ilmeisin korvaaja argentiinalaiselle on huippulupaava brasilialaiskärki Gabriel Jesus.

Manchesterin taivaansiniset toivovat kuitenkin, että saisivat tähtensä takaisin mahdollisimman nopeasti. Agüero on pelannut tällä kaudella Valioliigassa ja Mestarien liigassa 8 ottelua, tehden 7 maalia. Argentiinalainen on City-urallaan tehnyt nyt yhteensä jo 176 maalia, ja on vain maalin päässä seuran kaikkien aikojen maalintekijän Eric Brookin ennätyksellistä maalimäärästä vuodelta 1939. Mielenkiintoista kyllä, Brook joutui aikoinaan lopettamaan uransa juuri auto-onnettomuudessa saatujen vammojen seurauksena. Agüeron vammat eivät kuitenkaan onneksi pakota häntä lopettamaan uraansa, ja argentiinalaisesta tulee kaikella todennäköisyydellä Cityn kaikkien aikojen maalintekijä vielä tämän kauden aikana.