Advertisement

City-vahti Ederson valmis pelaamaan myös keskikentällä – ”olen ehdottomasti valmis tehtävään”

Manchester Cityä edustava brasialaismaalivahti Ederson siirtyi Englantiin viime kesänä portugalilaisseura Benficasta 35 miljoonan punnan siirtosummalla. Edersonin pallollinen työskentely sopi täydellisesti City-luotsi Pep Guardiolan filosofiaan, jonka vuoksi espanjalaisluotsi hankki monille tuntemattoman brassiveskarin Manchesteriin.

Lauantain 1-1-tasapeliin päättyneen Burnley-ottelun jälkeen Burnleyn manageri Sean Dyche kehui maalivahtia: ”Hän on kuin Ronald Koeman. Pallon saatuaan hän pyörii sen kanssa ympäri kenttää ja lisää vaihtoehtoja heidän peliin. Hän on massiivinen ase siinä pelityylissä, jolla he pelaavat”.

Ederson on paljastanut, että nauttisi mahdollisuudesta pelata Cityssä myös muualla kuin maalissa – etenkin, kun hän on ollut keskikenttäpelaaja aiemmin.


FourFourTwo-lehdelle antamassaan haastattelussa Ederson avasi taustojaan hieman enemmän

”Kun pelasin Benfican juniorijoukkueissa, he kutsuivat minut aina pelaamaan keskikentälle jos joku puuttui, enkä koskaan nolannut itseäni. Joten jos keskikentälle tarvitaan pelaajaa, olen ehdottomasti valmis tehtävään. Se ei olisi helppoa, etenkään Valioliigassa, mutta luulen voivani vastata haasteeseen.

Ederson sanoo myös olevansa valmis ampumaan joukkueensa vapaapotkut, mutta myöntää tosiasiat.

”Tässä joukkueessa on niin paljon hyviä pelaajia, jotka ovat edelläni, Ederson nauraa.

”Olen aina ollut tyytyväinen pallotekniikkaani ja se auttaa minua peleissä. Luulen, että se on luonnollinen lahjakkuus.

”Se on jotain, jota olen työskennellyt siitä lähtien, kun aloitin urani Sao Paulossa ja ajan mittaan olen yrittänyt parantaa taitojani. Pelattuani paikallisessa akatemiassa, yritin osoittaa kykyjä jalkojeni kanssa. Lopulta tein joukkueessa useita vapaapotkumaaleja!

”Yksi valmentajistani kannusti minua kokeilemaan sitä. Aluksi en halunnut laukoa vapaapotkuja, mutta hän laittoi minut vetäjäksi. Sitten tein muutaman maalin ja kaikki muuttui. Mutta en tee sitä enää. Cityllä on paljon hyviä pelaajia vapaapotkujen vetäjiksi, Ederson kertoi.