Citylle nihkeä voitto – Chelsealle tyylikäs vierasvoitto Turf Moorilla

Kauden seitsemän kierros on alkanut ja yllätyksiä ei toistaiseksi olla nähty. Lauantain osalta kaksi ottelua on saatua päätökseen, kun Sheffield United isännöi Manchester Cityä ja Burnley kestitsi Chelseaa Turf Moorilla.

Kierroksen avauskamppailu nähtiin jo eilen perjantaina Molineuxilla, kun kotijoukkue Wolverhampton kaatoi Crystal Palacen tyylipuhtain 2-0-lukemin Rayan Ait Nourin ja Daniel Podencen maaleilla. Ait Nouri juhlisti siis Valioliigadebyyttiään voittomaalin muodossa.  Vierasjoukkueen synkkä ilta kruunautui viimeisen kymmenminuuttisen aikana, kun Luka Milivojevic ajettiin ulos VAR-tarkastelun jälkeen rumasta taklauksen takia. Wolves nousi voitollaan hetkellisesti tasapisteisiin sarjan kärkipaikkaa hallitsevan Evertonin kanssa.

Lauantaiset ottelut alkoivat Bramall Lanella, jossa tahmeat kauden alun kokeneet joukkueet Sheffield United ja Man City kohtasivat. Kuitenkin selkeänä ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt vierasjoukkue piti pintansa 0-1-lukemin. Ottelun ainoan maalin iski Kyle Walker 28. minuutilla matalalla kaukolaukauksella. Sheffieldin ahdinko sarjan hännillä jatkuu ja Pep Guardiolan ryhmä sai hetkellistä helpotusta alkukauteensa kolmen pisteen myötä.

Toinen ottelu nähtiin Burnleyn ja Chelsean välillä. Burnleyn on aloittanut kautensa totuttua paljon huonommin ja pistetili on karttunut vain yhdellä tasapelipisteellä. Chelsea oli kuitenkin tyly vieras ja takoi taululle 90 minuutin aikana 0-3-lukemat. Loukkaantumisista palautunut Hakim Ziyech käytti avauspaikkansa hyväkseen ja siirsi Chelsean johtoon 28. minuutilla. Voittomaaliksi jäänyt osuma oli Ziyechin ensimmäinen Valioliigassa. Kurt Zouma ja Timo Werner tyylittelivät toisella puoliajalla maalit mieheen, ja Chelsea nousi voitolla pisteen päähän sarjakärki Evertonista. Burnleylle tappio tarkoitti vajoamista sarjan hännille maalieron turvin.

Päivän viimeinen ottelu nähdään Anfieldilla, kun Liverpool taistelee West Hamin kanssa sarjapisteistä. Ottelu alkaa Suomen aikaa 19:30.