Citylle rutiinivoitto – Man United jatkoi voittoputkeaan West Hamin kustannuksella

Valioliigan 11. ottelukierros pyörähti käyntiin tänään neljän mielenkiintoisen ottelun voimin. Ensimmäinen kamppailu käytiin Turf Moorilla ja Burnley kaipasi kipeästi lisäpisteitä heikkovireisen Evertonin kustannuksella.

Burnley saikin salama-alun ottelulle, kun Robbie Brady laukoi isännät johtoon upealla oikean jalan laukauksellaan jo kolmannella peliminuutilla. Everton ei ikävän alun jälkeen lannistunut, mutta tasoitusmaalia saatiin odottaa ensimmäisen puoliajan lisäajalle asti. Dominic Calvert-Lewin ohjasi Richarlisonin keskityksen lähietäisyydeltä ohi Nick Popen vartioiman maalin. Maali oli englantilaishyökkääjälle jo kauden 11. Lisämaaleja ei nähty ja Burnley nappasi tärkeitä pisteitä tulevaa ajatellen.

Toinen ottelu käytiin Etihad Stadiumilla Manchester Cityn ja Fulhamin välillä. Viime kierroksella Leicesteristä voiton hakenut vierasjoukkue ei kuitenkaan saanut pidettyä yllätysmomenttiaan yllä taivaansinisten kustannuksella. Kotijoukkue paketoi ottelun ensimmäisen puoliajan aikana. Raheem Sterling vei Cityn 1-0-johtoon viiden minuutin pelin jälkeen Kevin De Bruynen syötöstä. Belgialainen viimeisteli 20 minuuttia myöhemmin ottelun päätöslukemat 2-0 rangaistuspotkusta. City nousi voitollaan ainakin hetkellisesti sarjan viidennelle sijalle. Joukkueella on kuitenkin kierroksen jälkeen yksi peli vähemmän pelattuna kuin kärkijoukkueilla.

Päivän ehkäpä ennakkoon mielenkiintoisin mittelö käytiin Lontoon Olympiastadionilla, kun West Ham toivotti Manchester Unitedin tervetulleeksi kotiluolaansa. Molemmat joukkueet viilettivät ennen ottelua orastavassa kolmen ottelun voittoputkessa, ja David Moyesilla oli mahdollisuus nokittaa entinen työnantajansa. West Ham olikin niskan päällä ensimmäisen puoliajan ja se palkittiin 38. peliminuutilla. Tomas Soucek jäi yksin kulman jälkitilanteessa ja pääsi ohjaamaan pallon tyhjiin Declan Ricen liipin jälkeen.

Toisella puoliajalla Manu kuitenkin käänsi peli päälaelleen. Paul Pogban upea sijoitus ja Mason Greenwoodin kääntölaukaus 3 minuutin sisään nostivat vieraat johtoon kuin varkain. Marcus Rashford lisäsi vielä upealla chipillä johdon 1-3, joten Manchester United jatkoi kuin jatkoikin oivaa virettään. Ole Gunnar Solskjaerin joukot nousivat voitolla jo neljännelle sijalle.

Päivän viimeinen ottelu käydään Leedsin ja Chelsean välillä Elland Roadilla. Kamppailu starttaa klo 22 Suomen aikaa.