Advertisement
" "

Conte: ”Tärkeintä on päättää kausi parhaalla mahdollisella tavalla”

Valioliigan hallitseva mestari Chelsea pelaa erittäin vaikeaa kautta. Joukkue on sarjassa vasta viidentenä, kun sillä on kautta jäljellä enää seitsemän ottelua. Viikonlopun sarjakierroksella lontoolaisseura kohtaa kotikentällään West Hamin.

Chelsealla on matkaa neljännelle sijalle jo 11 pistettä, joten paikka Mestareiden liigassa on jäämässä haaveeksi. Kymmenestä edellisestä Valioliigaottelustaan joukkue on hävinnyt puolet, joten viime aikojen tuloskunto ei anna perusteita odottaa huimaa nousua loppukaudella. Chelsean manageri Antonio Conte haluaa, että pelaajat laittavat pettymyksensä taka-alalle loppukauden ajaksi.

”Tärkein asia on pitää keskittyminen esiintymisessä ja päättää kausi parhaalla mahdollisella tavalla”, Conte kommentoi Sky Sportsin verkkosivuilla.

”Kuten olen aikaisemmin sanonut, meidän täytyy tehdä parhaamme jokaisessa yksittäisessä ottelussa. Meidän täytyy katsoa eteenpäin, mutta samaan aikaan katsoa taaksepäin. Ainoa asia, jonka voimme tehdä, on näyttää halukkuutta ja ylpeyttä jokaisessa ottelussa sekä päättää kausi parhaissa mahdollisissa asetelmissa sarjataulukossa.”

”Meillä on suuri kuilu Manchester Cityn kanssa. Sarjataulukko näyttää sen. Nyt puhuminen kuilusta Manchester Cityn ja meidän välillä ei oikein”, Conte sanoo.

Chelsea on hävinnyt viidesti seitsemässä edellisessä ottelussaan, jos kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Siitä huolimatta Conte korostaa positiivisia asioita, joita näistä tappioista on otettavissa.

”Tappiot tekevät vahvemmaksi. Kun voitat, et näe aina ongelmia”, Conte kertoo.

”Kun et voita, sinulla on paljon voimaa yrittää muuttaa tilanteesi ja löytää hyviä vastauksia. Tappio tekee vahvemmaksi kuin voitto. Tappion jälkeen nukkuminen on todella vaikeaa. Minulle se oli hyvin vaikeaa, kun olin pelaaja. Se on hyvin vaikeaa myös nyt managerina.”

”Mielestäni tämä paha tunne on oikein, koska häviät tai voitat – se on aina sama – sinä tunnet jotakin väärää itsessäsi. Silloin et ole voittaja – olet häviäjä”, Conte toteaa.