Advertisement

Copa America joukkue-ennakko: Chile

Chile on Copa American hallitseva mestari. Se on voittanut kahdet edelliset Copa America kilpailut putkeen. Edellisissä vuoden 2016 kilpailuissa se kaatoi Argentiinan finaalissa rangaistuspotkukilpailuissa 4-2 varsinaisen peliajan päätyttyä 0-0. Myös vuotta aiemmin samat joukkueet tahkosivat finaalissa ensin varsinaisen peliajan 0-0, mutta tuolloin Chile voitti finaalin rangaistuspotkukilpailun 4-1. Tuo voitto toi maalle myös sen ensimmäisen Copa America voiton.

Chile karsiutui viime kesän MM-lopputurnauksesta, joka oli maalle suuri pettymys. Joukkueen pitkäaikainen ykkösmaalivahti ja kapteeni Claudio Bravo on päättänyt maajoukkueuransa, joten maajoukkueen maalivahtiosasto hakee vielä hieman muotoaan. Nämä seikat huomioiden Chile ei ole näiden kisojen suursuosikki, mutta toisaalta nyt heillä on jälleen näytön paikka.

Manageri: Reinaldo Rueda
Eniten maaotteluita: Alexis Sanchez (124)
Eniten maaleja: Alexis Sanchez (41)
Nykyinen kapteeni: Gary Medel

Maalivahdit:

Gabriel Arias (Racing)

Brayan Cortes (Colo-Colo)

Yerko Urra (Huachipato)

Puolustajat: 

Gary Medel “C” (Besiktas)

Gonzalo Jara (Estudiantes)

Mauricio Isla (Fenerbache): Isla on jo vuosia kuulunut Chilen maajoukkueen avauskokoonpanoon. Laitapuolustajalla onkin suuri rooli myös joukkueen hyökkäyksissä vahvoilla nousuillaan. Menestyäkseen Copa Americassa, Chile tarvitsee Islan vahvaa panosta molempiin suuntiin.

Jean Beusejour (Universidad de Chile)

Paulo Diaz (Al-Ahli)

Guillermo Maripan (Alaves)

Oscar Opazo (Colo-Colo)

Igor Lichnovsky (Cruz Azul)

Keskikenttä:

Arturo Vidal (Barcelona): Vidal on yksi Chilen kokeneimmista pelaajista. Jo vuosia Euroopan huippusarjoissa viihtynyt keskikenttäpelaaja on maajoukkueen taistelun ruumiillistuma. Ikä ei ainakaan toistaiseksi ole vielä näkynyt miehen otteissa ja rooli tulee olemaan tärkeä myös näissä kisoissa.

Charlez Aranguiz (Bayer Leverkusen)

Jose Pedro Fuenzalida (Universidad Catolica)

Pablo Hernandez (Independiente)

Erick Pulgar (Bologna)

Diego Valdes (Santos Laguna)

Esteban Pavez (Colo-Colo)

Hyökkääjät:

Alexis Sanchez (Manchester United): Sanchez on pelaaja, johon kohdistuvat maajoukkueen suurimmat odotukset kannattajien puolelta. Chilen menestyessä hän on kannattajien keskuudessa jumala. Mikäli maajoukkue häviää, syyttävä sormi osoittaa lähes poikkeuksetta Sancheziin. Kaksi heikkoa kautta seurajoukkueissa nostaa paineita entisestään.

Eduardo Vargas (UANL): Vargas on maajoukkueen toiseksi tehokkain pelaaja. Jos maalit suhteuttaa pelattuihin otteluihin, hän on huomattavasti tehokkaampi kuin Sanchez. Toisaalta Sanchez on pelannut paljon myös laidalla, siinä missä Vargas on puhdas kärki. Vargas on tällä hetkellä vain viiden osuman päässä Sanchezin tehoista.

Angelo Sagal (Pachuca)

Junior Fernandes (Alanyaspor)

 

BETSAFE TARJOAA ILMAISVETOKLUBIN. NAPPAA TÄSTÄ KAKSI 10€ ILMAISVETOA JOKA VIIKKO!

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom