Advertisement

Copa America joukkue-esittely: Argentiina

Lionel Messi on jo pitkään ollut se pelaaja, kehen kohdistuvat suurimmat odotukset Argentiinan paidassa. MM-kisoissa menestystä ei ole tullut. Kaksissa edellisissä Copa American turnauksissa Argentiina on ollut finaalissa, mutta poistunut molemmista tappio niskassaan. Niin hyvä pelaaja kuin Messi onkin, on menestys maajoukkueessa jäänyt hyvin vähäiseksi. Ikää “Kirpulla” on jo 31-vuotta, joten mahdollisuudet menestyksen saamiseen myös maajoukkueessa alkavat olla vähissä. Nyt olisikin hyvä aika ottaa kultainen mitali.

Lohkossa B pelaavat myös Paraguay ja Kolumbia, joten helppoa ei tule Argentiinan työ olemaan edes jatkopaikan suhteen. Materiaali on kuitenkin sen verran kova, että Argentiina tulee kaivamaan jatkopaikan lohkosta joko ykkösenä tai vähintään kakkosena.

On mielenkiintoista, että uusi manageri Scaloni on päättänyt lähteä kisoihin Etelä-Amerikassa pelaavien maalivahtien turvin. Toinen mielenkiintoinen seikka on nähdä, miten joukkueen tähtihyökkääjät pystyvät pelaamaan samassa joukkueessa, sillä aiempina vuosina tämä on ollut yksi maan ongelmista arvoturnauksissa.

Manageri: Lionel Scaloni
Eniten maaotteluita: Javier Mascherano (147)
Eniten maaleja: Lionel Messi (67)
Nykyinen kapteeni: Lionel Messi

Maalivahdit:

Franco Armani (River Plate)

Agustin  Marchesin (America)

Esteban Andrada (Boca Juniors)

Puolustajat: 

Juan Foyth (Tottenham)

Nicolas Tagliafico (Ajax): Tagliafico pelasi uskomattoman kauden Mestarien liigassa Ajaxin paidassa. Samalla hän nousi erittäin kuumaksi pelaajaksi siirtomarkkinoita ajatellen, mutta argentiinalainen on vannonut jäävänsä Amsterdamiin myös tulevaksi kaudeksi. Erittäin tärkeä pelaaja maalleen Copa Americassa, etenkin jos pystyy pelaamaan yhtä hyvin kuin seurajoukkueessaan.

Renzo Saravia (FC Porto)

german Pezzella (Fiorentina)

Ramiro Funes Mori (Villareal)

Milton Casco (River Plate)

Nicolas Otamendi (Manchester City): Otamendin tähti on alkanut pikku hiljaa himmenemään. Rooli Manchester Cityssä oli kuluneella kaudella selvästi edellisiä vuosia pienempi. Copa America antaa kuitenkin erinomaisen mahdollisuuden näyttää, onko hänestä yhä pelaajaksi eliittitasolla.

Keskikenttä: 

Leandro Paredes (PSG)

Roberto Pereyra (Watford)

Marcos Acuna (Sporting CP)

Anger Di Maria (PSG)

Guido Pizarro (UANL)

Rodrigo De Paul (Udinese)

Guido Rodriguez (America)

Giovani Lo Celso (Betis): Lo Celso on yksi halutuimmista keskikenttäpelaajista tällä hetkellä maailmassa. PSG:sta Betiksessa lainalla olleen pelaajan perässä tuntuvat olevan kaikki huippuseurat. PSG saattaa ensi kaudella antaa nuorelle lupaukselleen roolin, jonka hän ehdottomasti ansaitsee. Muuten on hyvin mahdollista, että argentiinalainen vaihtaa maisemaa kesän aikana.

Hyökkääjät:

Sergio Agüero (Manchester City): Agüero on joutunut maajoukkueessa toistuvasti kakkosroolin hyökkääjäksi, vaikka tehot seurajoukkueessa ovat vuodesta toiseen huippuluokkaa. Messin paikkaa on käytännössä mahdotonta viedä. Kaksikon pitäisi pystyä pelaamaan yhdessä, mikäli saavat siihen rehellisen mahdollisuuden. Agüero on ehdottomasti yksi maailman parhaista hyökkääjistä seurajoukkueessa.

Lionel Messi (Barcelona): Messiltä odotetaan jälleen paljon Copa Americassa. Eikä vähiten pieleen menneiden MM-kisojen johdosta. Messi ei ole yltänyt samankaltaisiin urotekoihin maajoukkueessa kuin Barcelonassa, mutta nyt on jälleen uusi mahdollisuus. Tällä kertaa tuo mahdollisuus on käytettävä tai ura maajoukkueessa uhkaa jäädä lopullisesti ilman kruunua.

Matias Suarez (River Plate)

Paulo Dybala (Juventus)

Lautaro Martinez (Inter Milan): Martinezin tehot maajoukkueessa ovat huippuluokkaa. Pelejä on takana vain seitsemän, mutta näissä on syntynyt peräti neljä maalia. Rooli Scalonin alaisuudessa on ollut kohtalaisen suurta ja Martinezilta voi odottaa maaleja myös Copa Americassa, mikäli pelit maajoukkuetasolla saavat jatkoa.

 

BETSAFE TARJOAA ILMAISVETOKLUBIN. NAPPAA TÄSTÄ KAKSI 10€ ILMAISVETOA JOKA VIIKKO!

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom