Advertisement
" "

Copa America joukkue-esittely: Brasilia

Brasilia on tällä vuodesta toiseen yksi maailman parhaista jalkapallomaista. Sen maajoukkue on suursuosikki kaikissa kilpailuissa, johon maa osallistuu ikäluokasta riippumatta. Tämän vuoden Copa America ei ole poikkeus. Brasilia on myös hyvin menestynyt maa Copa Americassa vaikka edellisissä kisoissa Yhdysvalloissa maa jäi nöyryyttävästi alkulohkoon. Tällä kertaa Brasilia toimii kisaisäntänä ja saa samalla kovat paineet niskaansa kotiyleisöltä.

Maan suurin tähti Neymar Jr valittiin alun perin mukaan ryhmään, mutta loukkaantuminen tiputti pelaajan pois. Hänet korvasi Chelseassa ammatikseen pelaava Willian. Maalla on luultavasti koko maailman kovin maalivahtikaksikko Alisson Beckerin sekä Edersonin toimesta. Kaksikko taistelee kovaa ykkösvahdin paikasta ja maan maalivahtivalmentaja Taffarel kertoi aiemmin, ettei ykkösvahdin paikka ole itsestäänselvyytenä Alissonin, vaikka monet näin uskovatkin.

Manageri: Tite
Eniten maaotteluita: Cafu (142)
Eniten maaleja: Pele (77)
Nykyinen kapteeni: Dani Alves

Maalivahdit:

Alisson Becker (Liverpool): Alisson oli erittäin tärkeässä roolissa, kun Liverpool otti himoitun Mestarien liigan voiton. Maajoukkueessa Alisson on kantanut viime vuosina ykkösvahdin viittaa, mutta taistelu Edersonin kanssa on kiristynyt ja kaksikon väliset erot kaventuneet.

Ederson (Manchester City): Ederson on pelannut pari loistavaa kautta Manchester Cityssä ja on valmis taistelemaan avauskokoonpanon paikasta maajoukkueessa. Helppo tehtävä se ei tule olemaan, sillä Alisson on tällä hetkellä maailman ehkä parhain maalivahti.

Cassio (Corinthians)

Puolustajat:

Thiago Silva (PSG)

Miranda (Inter Milan)

Marquinhos (PSG)

Filipe Luis (Atletico Madrid)

Alex Sandro (Juventus)

Dani Alves “C” (PSG): Alves nostettiin maajoukkueen kapteeniksi Neymarin loukkaannuttua. Alves on ollut pitkään maajoukkueen tärkeä palanen ja pystynyt auttamaan joukkuetta loistavasti terävillä nousuillaan. Ajoittain kuitenkin nousut ovat kostautuneet takaiskuina omassa päässä.

Eder Militao (Real Madrid): Yksi tulevaisuuden superpuolustaja. Vasta 21-vuotias pelasi loistavan kauden FC Portossa ja siirtyy heinäkuun ensimmäinen päivä Real Madridiin.

Fagner (Corinthians)

Keskikenttä:

Casemiro (Real Madrid)

Arthur (Barcelona)

Willian (Chelsea)

Phillippe Coutinho (Barcelona)

Allan (Napoli)

Fernandinho (Manchester City): Manchester Cityssä Fernandinho on yksi tärkeimmistä kenttäpelaajista. Keskikentän pohjalla operoiva brasilialainen rytmittää pelaajaa erinomaisesti ja hänen poissaolonsa näkyy niin maajoukkueessa kuin seurajoukkueessakin.

Lucas Paqueta (AC Milan)

Hyökkääjät:

David Neres (Ajax): Neres oli yksi Ajaxin sankareista kuluneella kaudella Mestarien liigassa. Maajoukkueessa Neres ei ole vielä vakiinnuttanut asemaansa, mutta on vain ajan kysymys, milloin nuorukainen saa ison roolin myös maajoukkueessa. Nämä kisat saattavat avata Neresille lopullisesti väylän huippuseuroihin.

Gabriel Jesus (Manchester City)

Everton (Gremio)

Roberto Firmino (Liverpool): Firminon osalta loppukausi sai lopulta onnellisen lopun. Loukkaantumisista kärsinyt pelaaja joutui pettymään Valioliigassa, sillä joukkue jäi niukasti sarjassa toiseksi. Mestarien liiga päättyi kuitenkin Liverpoolin voittoon. Maajoukkueessa Firminolla on tärkeä rooli etenkin nyt, kun Neymar jr on sivussa kisoista.

Richarlison (Everton)

 

BETSAFE TARJOAA ILMAISVETOKLUBIN. NAPPAA TÄSTÄ KAKSI 10€ ILMAISVETOA JOKA VIIKKO!

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom