Advertisement

Copa America joukkue-esittely: Kolumbia

Lohko B on monin tavoin erittäin mielenkiintoinen lohko. Monien mielestä lohkon selvä ennakkosuosikki on Argentiina. Argentiina on kuitenkin eräänlaisessa muutostilassa. Lionel Messi päätti maajoukkueuransa, eikä viime kesän MM-kisat Venäjällä sujuneet kovinkaan ruusuisesti. Messi tosin pyörsi päätöksensä ja maailman yksi suurimmista tähdistä tullaan näkemään Copa Americassa Argentiinan paidassa tänäkin vuonna.

Kolumbia on kuitenkin jo pitkään pelannut erinomaisesti ja se onnistui hyvin myös viime kesän MM-kisoissa. Ensimmäisellä jatkopelikierroksella Englanti eteni kuitenkin jatkoon rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Kolumbia lähtee varmasti Copa Americaan vain ja ainoastaan voittamaan. Sen voisi myös huoletta nimetä lohkossa jopa ykkössuosikiksi ohi Argentiinan.

Jonkinmoisena yllätyksenä voidaan pitää Carlos Baccan jäämistä rannalle lopullisesta Copa America ryhmityksestä. Bacca on osoittanut useaan otteeseen kykynsä tehdä maaleja, mutta tällä kertaa niitä ei nähdä Kolumbian paidassa näissä kisoissa.


Manageri: Carlos Queroz
Eniten maaotteluita: Carlos Valderrama (111)
Eniten maaleja: Radamel Falcao (34)
Nykyinen kapteeni: Radamel Falcao

Maalivahdit:

David Ospina (Napoli): Arsenalista viime kauden Napolissa lainalla ollut maalivahti on jo vuosia ollut maajoukkueen ykkösvahti. Ospina on ottelu toisensa jälkeen venynyt erinomaisiin suorituksiin maajoukkueessa, mutta ykkösvahdin roolin ottaminen viime vuosina seurajoukkueissa on ollut haastavampaa. Ospinan huhutaan olevan lähdössä kesällä Arsenalista pysyvästi, joten hyvät otteet Copa Americassa voivat herättää potentiaalisten ostajien kiinnostuksen.

Camilo Vargas (Deportivo Cali)

Alvaro Montero (Deportes Tolima)

Puolustajat:

Cristian Zapata (AC Milan)

Stefan Medina (Monterrey)

Santiago Arias (Atletico Madrid)

William Tesillo (Leon)

Yerry Mina (Everton): Mina oli viime MM-kisoissa erinomainen ja todellinen johtaja Kolumbian takalinjoilla. Evertoniin viime kesänä siirtynyt Mina ei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa joukkueensa avauskokoonpanossa. Tähän toki on vaikuttanut pelaajan loukkaantuminen kauden alussa ja kauden lopussa. Terveenä ollessaan Mina on kuitenkin edelleen Kolumbian ehdottomia johtohahmoja nuoresta iästään huolimatta.

Cristian Borja (Sporting CP)

Jhon Lucumi (Genk)

Davidson Sanchez (Tottenham)

Keskikenttä:

Wilmar Barrios (Zenit)

Edwin Cardona (Pachuca)

James Rodriguez (Bayern München): James on viime vuosina ollut joukkueen ykköspelaaja Falcaon tahdin hieman hidastuttua. James loukkaantui valitettavasti viime kesän MM-kisoissa ja pelaajan poissaolo näkyi valitettavan paljon ja saattoi olla se ratkaiseva tekijä siihen, ettei Kolumbia pystynyt kaatamaan Englantia jatkopeleissä. Nyt James on kunnossa ja häneltä odotetaan isoa panosta joukkueen pelinrakentelusta sekä viimeistelystä.

Juan Cuadrado (Juventus)

Mateus Uribe (America)

Jefferson Lerma (Bournemouth)

Gustavo Cuellar (Flamengo)

Hyökkääjät:

Duvan Zapata (Atalanta)

Radamel Falcao “C” (AS Monaco): Falcao kantaa yhä kapteeninnauhaa ja kokenut pelaaja on nauhan myös ansainnut. Maaliverkot eivät heilu enää entiseen malliin, mutta kentällä hyökkääjä on edelleen arvostettu johtaja ja ykköshyökkääjä etenkin nyt, kun Bacca on sivussa kisoista. Falcaon on kuitenkin onnistuttava kisoissa myös maalinteossa, mikäli joukkue mielii taistella lohkon voitosta.

Luis Diaz (Junior)

Luis Muriel (Fiorentina)

Roger Martinez (America)

 

BETSAFE TARJOAA ILMAISVETOKLUBIN. NAPPAA TÄSTÄ KAKSI 10€ ILMAISVETOA JOKA VIIKKO!

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom