Advertisement
" "

Copa America joukkue-esittely: Paraguay

Paraguay taistelee ehdottomasti jatkopaikasta Copa Americassa. Ennakkoon joukkue on altavastaajan asemassa B-lohkossa, jossa Argentiina ja Kolumbia ovat ennakkoon suursuosikit. Paraguay pystyy kuitenkin horjuttamaan hyvänä päivänä kumpaakin edellä mainitusta maasta. Lisäksi jatkopaikan saa myös kaksi lohkokolmosta ja tähän Paraguaylla on erittäin hyvät mahdollisuudet.

Paraguayn maajoukkueessa on pelannut historian saatossa erittäin mielenkiintoisia pelaajiaRoque Santa Cruz on maan kaikkien aikojen kovin maalintekijä 32 osumallaan. Santa Cruz on pelannut urallaan pitkään Euroopassa 37-vuotiaan hyökkääjän ura jatkuu yhä, vaikka maajoukkueessa miestä ei Copa Americassa nähdäkään. Toinen legendaarinen paraguaylainen jalkapalloilija oli Jose Luis ChilavertMaalivahti, joka teki urallaan myös paljon maaleja. Chilavert oli sekä rangaistuspotku, että vapaapotku spesialisti.

Manageri: Eduardo Berizzo
Eniten maaotteluita: Paulo da Silva (150)
Eniten maaleja: Roque Santa Cruz (32)
Nykyinen kapteeni: (Ei valittu vielä)

Maalivahdit:

Antony Silva (Huracan)

Junior Fernandez (Botafogo)

Alfredo Aguilar (Olimpia)

Puolustajat: 

Gustavo Gomez (Palmeiras)

Ivan Piris (Libertad)

Bruno Valdez (America)

Junior Alonso (Boca Juniors)

Fabian Balbuena (West Ham United): Puolustajista Balbuena on suomalaisille varmasti tutuin pelaaja. West Hamin puolustaja pelasi kuluneella kaudella 23 Valioliigan ottelussa ja teki näissä yhden maalin. Puolustajan rooli on viime aikoina ollut myös maajoukkueessa hyvin tärkeä.

Juan Escobar (Cerro Porteno)

Santiago Arzamendia (Cerro Porteno)

Ivan Torres (Olimpia)

Keskikenttä:

Richard Ortiz (Olimpia)

Hernan Perez (Espanyol)

Juan Rodrigo Rojas (Olimpia)

Miguel Almiron (Newcastle United): Joukkueen tämän hetken yksi tärkeimmistä pelaajista. Taitava keskikenttäpelaaja pystyy tarvittaessa pelaamaan useammallakin pelipaikalla. Almiron siirtyi viime tammikuussa MLS-seura Atlanta Unitedista Englannin Valioliigassa pelaavaan Newcastle Unitediin. Newcastlessa vastuuta tuli hyvin ennen loppukaudesta sattunutta loukkaantumista. Maalitili on vielä avaamatta sekä Valioliigassa, että maajoukkueessa.

Celso Ortiz (Monterrey)

Matias Rojas (Defensa y Justicia)

Hyökkääjät:

Oscar Cardozo (Libertad): Cardozo on yksi joukkueen kokeneimmista pelaajista ja samalla Copa America ryhmässä eniten maaleja maalleen tehnyt pelaaja. Cardozolla on takanaan pitkä ura myös Euroopassa. Cardozo oli suuressa roolissa muun muassa Benficassa, jossa se oli häviämässä kahtena kautena perättäin Eurooppa-liigan finaalia.

Oscar Romero (Shanghai Shenhua)

Derlis Gonzalez (Santos)

Federico Santander (Bologna)

Cecilio Dominguez (Independiente)

Juan Iturbe (UNAM)

 

BETSAFE TARJOAA ILMAISVETOKLUBIN. NAPPAA TÄSTÄ KAKSI 10€ ILMAISVETOA JOKA VIIKKO!

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom