Advertisement

Copa America käynnistyy parin viikon päästä – Tässä kisojen lohkot

Kesäkuun 14. päivä starttaa Etelä-American arvostetuin arvoturnaus Copa America. Tämän vuoden kilpailu pelataan Brasiliassa ja Chile lähtee kisoihin puolustamaan kannua hallitsevana mestarina. Kisoissa nähdään jälleen huima määrä loistavia joukkueita ja uskomattomia pelaajia. Mielenkiintoiseksi turnauksen tekee se, että mukana nähdään myös Etelä-Amerikan ulkopuolisia joukkueita. Tällä kertaa näistä ovat mukana Qatar sekä Japani.

Lohkossa A pelaavat isäntämaa Brasilia, Bolivia, Venezuela sekä Peru. Lohkon ehdottomana ennakkosuosikkina pitää pitää isäntämaa Brasiliaa, joka saa jälleen jalkeille vahvaakin vahvemman ryhmän. Brasilia on tottunut menestyjä myös Copa Amerikassa. Se on Uruguayn ja Argentiinan jälkeen kilpailun menestynein maa mestaruuksissa laskettuna kahdeksalla mestaruudella, 11 hopeamitalilla ja seitsemällä pronssilla.

Toisena suosikkina lohkossa voidaan pitää Perua, joka oli mukana myös vuosi sitten Venäjän MM-kisoissa. Tuolloin tie nousi pystyyn jo alkulohkossa.

Lohkossa B pelaavat Argentiina, Kolumbia, Paraguay sekä Qatar. Argentiinaa pidetään jälleen lohkon suurimpana suosikkina vaikka vuosi sitten pelatut MM-kisat eivät joukkueelta aivan putkeen menneetkään. Argentiina on kuitenkin aina laadukas ryhmä ja sen kertoo myös maan 14 mestaruutta, 14 hopeaa ja neljä pronssia. Näillä Argentiina on kisojen kaikkien aikojen toiseksi menestynein joukkue.

Lohkon toinen suosikki on ehdottomasti Kolumbia. Vuoden takaiset MM-kisat sujuivat joukkueelta hyvin ja Kolumbialta löytyy laatua jokaiselle pelipaikalle. Qatar lähtee kisoihin hyvin selvänä altavastaajana, kun taas Paraguay omaa ehdottomasti taitoa kairata itselleen jatkopaikka, mikäli kaikki menevät joukkueelta nappiin.

Lohkossa C pelaavat Uruguay, Ecuador, Japani sekä kisojen hallitseva mestari Chile. Uruguay on lohkon ehdoton ykkössuosikki. Se on samalla myös kisojen kaikkien aikojen menestynein joukkue. Mestaruuksia sillä on peräti 15. Kuusi kertaa maa on jäänyt hopealle ja pronssia sillä on yhdeksän.

Chile tulee varmasti tarjoamaan tiukan vastuksen ja Ecuadorillakin on oma sanansa sanottavan kilpailussa. Japani sen sijaan on hyvin mielenkiintoinen maa. Se pystyy parhaimmillaan pelaamaan todella viihdyttävää ja tehokasta jalkapalloa. Se on myös erittäin potentiaalinen joukkue jatkopeleihin. Ennakkoon C-lohko on tasaisin kaikista kolmesta lohkosta.

Jokaisesta lohkosta jatkoon etenee kaksi parasta. Heidän lisäkseen kolmesta lohkosta kaksi parasta lohkon kolmanneksi sijoittunutta joukkuetta jatkaa jatkopeleihin.

 

BETSAFE TARJOAA ILMAISVETOKLUBIN. NAPPAA TÄSTÄ KAKSI 10€ ILMAISVETOA JOKA VIIKKO!

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom